onsdag 13 maj 2020

Tyskland och Turkiet har förnekat Zarifs lögnaktiga tal om att testpaketet Corona skickades till dessa länder.


Tyskland och Turkiet har förnekat Zarifs lögnaktiga tal om att testpaketet Corona skickades till dessa länder.
I ett samtidigt drag förnekade det tyska utrikesministeriet och det tyska ekonomiministeriet påståendet från utrikesministern för den islamiska republiken Iran, Mohammad Javad Zarif, att han hade skickat Corona testpaket till Tyskland. Turkiet sa också att det inte hade någon begäran om att köpa satserna från Iran.



Affärsreklam
Mohammad Javad Zarif skrev i en tweet på fredagen den 2 maj, att Iran hittills har skickat 40 000 avancerade Corona-testsatser till olika länder, inklusive Tyskland och Turkiet. Efter Islamiska republikens utrikesminister berättade VD för Danesh Bonyan Pishtaz Teb Zaman till Tasnim News Agency att hans företag hade skickat endast 40 000 kit till Tyskland som tillverkare av Corona-virustestsatser.

Det tyska utrikesministeriet och det tyska ekonomiministeriet förnekade anklagelserna och berättade för tyska medier att de inte hade någon information om ankomsten av sådana satser i Tyskland.

Samtidigt som Tyskland förnekade Turkiets nyhetsbyrå Anatolia, med hänvisning till regeringskällor, att den hade fått koronatestsatser från Iran.

Var skickas kit?
Islamiska republikens utrikesministerium och företaget som tillverkade satserna har ännu inte fastställt vilka institutioner kitsna skickades till och i vilka länder. Den tyska regeringen har uttalat att den ännu inte har ansökt om Iran för ett testpaket från Corona.

Testen som tillverkas av Danesh Bonyan Pishtaz Teb Zaman i Iran är endast tillgängliga för blodtransfusionsorganisationen.

Den islamiska republiken Iraks utrikesminister och verkställande direktören för Corona Test Kit Manufacturing Company har hävdat att satsen skickades till Tyskland och Turkiet, men att Iran inte har lyckats slåss mot Corona-viruset.

Huvudkontoret för Corona Disease Management i Stora Teheran meddelade på söndag den 4 maj att utbrottet av korona i huvudstaden och vissa andra städer har ökat igen, och antalet fall i många städer är på topp.

Enligt Internationella statistikcentret har antalet personer som registrerats med coronaviruset i Iran uppgå till 5 000 från och med måndag 2 maj.

Denna siffra är baserad på den iranska regeringens officiella statistik, medan den faktiska siffran är mycket högre än denna uppskattning, eftersom många patienter inte testas på grund av dåliga medicinska tjänster i Iran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar