fredag 15 maj 2020

Förstärka straff för hot mot vårdpersonal och journalister

Förstärka straff för hot mot vårdpersonal och journalister.
Regeringen vill öka straffet för eventuella hot och våld mot dem som arbetar inom den medicinska sektorn, liksom för journalister och journalister.

Morgan Johansson, minister för rättvisa och invandring, berättade för tidningen Daguerreotypen att regeringen hade beställt en utredning.

Förra året intensifierades hotet om våld mot poliser och brottsbekämpande och säkerhetsorgan, och nu är det dags för andra sociala frågor, såsom medicinska tjänster och journalistik.

Morgan Johansson har sagt att journalister har ett viktigt demokratiskt uppdrag och att samhället måste ta ett starkt ståndpunkt mot dem som försöker tystna journalister och påverka yttrandefriheten.

Studien är planerad att slutföras i november nästa år.
Dagens rubriker på sr.se. Vart är vi påväg?
Det är ingen idé att hoppas på Operation Rimfrost eller liknande polisiära åtgärder, landet måste först och främst städas upp och etablissemanget måste ställas till svars.



Förstärka straff för hot mot vårdpersonal och journalister Regeringen vill öka straffet för eventuella hot och våld mot dem som arbetar inom den medicinska sektorn, liksom för journalister och journalister. Morgan Johansson, minister för rättvisa och invandring, berättade för tidningen Daguerreotypen att regeringen hade beställt en utredning. Förra året intensifierades hotet om våld mot poliser och brottsbekämpande och säkerhetsorgan, och nu är det dags för andra sociala frågor, såsom medicinska tjänster och journalistik. Morgan Johansson har sagt att journalister har ett viktigt demokratiskt uppdrag och att samhället måste ta ett starkt ståndpunkt mot dem som försöker tystna journalister och påverka yttrandefriheten. Studien är planerad att slutföras i november nästa år. Radio Sweden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar