onsdag 13 maj 2020

Stoppa nu avrättningar i Iran Hedayat Abdollahpours liv är i fara vi uppmanar alla mänskliga organisationen



Stoppa nu avrättningar i Iran Hedayat Abdollahpours liv är i fara  vi uppmanar alla mänskliga organisationen
Stoppa avrättningen av Hedayat Abdollahpour.
Uppmana till omedelbar åtgärd: Det finns möjlighet att omedelbart avrättas av Hedayat Abdollahpour, en kurdisk politisk fånge.



Enligt rapporten som mottagits och bekräftats av Hengaw Organisation for Human Rights, lördagen den 9 maj överförde de centrala fängelsestjänstemännena i Urmia Hedayat Abdollahpour, den politiska fången dömd till döden, från den politiska fångarna till utsidan av fängelset och hans öde är okänd hittills.

På grund av serie avrättningar av kurdiska medborgare i Sanandaj, Kermanshah och Urmia fängelser under de senaste dagarna uttrycker Hengaw Organization for Human Rights sin djupa oro över möjligheten att avrättas av Hedayat Abdollahpour och uppmanar alla institutioner, organisationer och mänskliga rättigheter aktivister att vidta de nödvändiga och effektiva åtgärderna för att rädda denna politiska fångs liv och förhindra avrättandet av hans dödsdom.

Hedayat Abdollahpour arresterades av Revolutionary Guards Intelligence Forces onsdagen den 15 juni 2016, tillsammans med dussintals andra medborgare i Oshnavieh och arresterades i Urmia Intelligence Detention i nästan två månader och utsattes för den allvarligaste tortyren.

På måndag 8 oktober 2018 dödades dödsstraffet för Hedayat Abdollahpour, en politisk fånge från Oshnavieh, av högsta domstolens filial 47 och domen tillkännagavs officiellt till hans advokat och familj.

Hedayat Abdollahpour är gift och far till två barn som heter Sirwan och Kordestan.
Uppmaning till omedelbar åtgärd: Omedelbar avrättning av den kurdiska politiska fången, Hedayat Abdollahpour är möjlig.




Enligt rapporter som tagits emot och verifierats av Hangao Human Rights Organisation släppte säkerhetsstyrkorna i Urmia fängelse på lördagen den 26 maj en kurdisk politisk fånge, Hedayat Abdollahpour, från fängelsets politiska fångar och fängslade honom till en okänd plats.


På grund av serien av avrättningar av kurdiska medborgare i Sanandaj, Kermanshah och Urmia fängelser under de senaste dagarna uttrycker Hangavs mänskliga rättighetsorganisation sin djupa oro över det möjliga hotande avrättandet av Hedayat Abdollahpour och uppmanar alla institutioner, organisationer och människorättsaktivister. De kommer att vidta nödvändiga och effektiva åtgärder för att rädda den politiska fångens liv och förhindra dödsdomen.


Hedayat Abdollahpour arresterades av Revolutionary Guards Intelligence Forces onsdagen den 2 juni tillsammans med dussintals andra medborgare i Oshnoyeh.


På måndag (4 oktober) beviljades dödsstraffet för Hedayat Abdullahpour, en politisk fånge från Oshnoyeh, av filial 2 i Högsta domstolen, och domen tillkännagavs officiellt till hans advokat och familj.


Hedayat Abdollahpour är gift och far till två barn som heter Sirvan och Kurdistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar