söndag 10 maj 2020

Har inte hört begreppet "Sverigebilden" på sistone.


Har inte hört begreppet "Sverigebilden" på sistone.
Kan det bero på att regeringen har en covid-19-strategi som försämrar "Sverigebilden"?

Har även hört att vissa forskare sagt att alla länder i Norden kommer ha ungefär samma antal döda när covid-19 är avlutad.
Antagandet för att göra ett sådant uttalande är att alla andra nordiska länder infört sina restriktioner för skojs skull, och inte för att rädda liv, vilket är ett konspiratoriskt och idiotiskt antagande.
Och så är det inte. De andra länderna som införde restriktioner gjorde det för att rädda liv. Det är därför andra nordiska länder har färre döda.
"Sverigebilden" just nu är att Sverige värderar liv lägre än vad våra nordiska grannar gör. Det är därför vi har fler döda. Och när covid-19 är avslutat så kommer vi ha fler döda. Det kommer inte ske någon mirakulös "vändning".
Men i grund och botten handlar det om att den svenska regeringen tog fel beslut och gjorde fel val. Den biten om hur covid-19-strategin utformas är faktiskt politisk. Fler döda än alla andra nordiska länder, där samhällena har ungefär samma strukturer som det svenska samhället, innebär en misslyckad covid-19-strategi.
När det gäller Folkhälsomyndigheten så borde de titta på namnet på sin myndighet. Det är en myndighet för folkets hälsa eller folkhälsa. Om du är död har du ingen bra hälsa. Antalet döda i covid-19 visar hur bra Folkhälsomyndigheten har genomfört sitt uppdrag.
Vi kan inte ha fler döda än alla våra nordiska grannar och sedan säga att regeringen och Folkhälsomyndigheten gjorde bra ifrån sig.
Nima gholami

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar