fredag 22 maj 2020

Diplomater rapporterade att FN: s experter undersöker avsändningen av åtta rysktillverkade krigare till Libyen


Diplomater rapporterade att FN: s experter undersöker avsändningen av åtta rysktillverkade krigare till Libyen, till stöd för styrkorna från Field Marshal Khalifa Haftar.

Och om nyheten bekräftas kommer det sändande planet att komma från Syrien, medan det är en annan indikation på ökat engagemang från parterna i den syriska konflikten i Libyen, enligt den brittiska tidningen "Financial Times".

Tidningen tror att skicka ryska krigare är ett eskalerande steg av Kreml för att stödja sin allierade och befälhavare för styrkor i östra Libyen.

Diplomater fruktar att upptrappningen av Moskva kommer att leda till en direkt och möjlig konfrontation mellan Ryssland och Turkiet, som ger militärregeringen i Tripoli i Tripoli militärt och logistiskt stöd.

Det rapporteras att Tripoli-regeringens inrikesminister, Fathi Pashaga, berättade för "Bloomberg" att minst åtta ryska krigare från sovjettiden anlände till östra Libyen, som kontrolleras av Haftar-styrkorna, från en rysk flygbas i Syrien, "kanske för att hjälpa till i någon ny luftkampanj." ".

"Regeringen för nationell försoning fick information om att minst sex MiG-29s och två Sukhoi 24-flygplan landade i öster från den ryskstyrda Hmeimim-flybasen i Syrien, åtföljd av två rysktillverkade SU-35-tal," tillade han. .

Haftars styrkor startade en massiv offensiv för att gripa Tripoli för mer än ett år sedan, men den turkiska militära interventionen vände ekvationen och tvingade Haftars styrkor att dra sig tillbaka från en strategisk flygbasis i veckan och tillkännage ett partiellt tillbakadragande från frontlinjerna i huvudstaden Tripoli.

Enligt västerländska tjänstemän stöder tusentals ryska och sudanesiska legosoldater Haftar, och Förenade Arabemiraten har också stött honom genom att starta dröneangrepp.

Å andra sidan sände Turkiet drönare, sjöfartsfregatter och tusentals syriska militsmedlemmar för att försvara huvudstaden.
https://www.alhurra.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar