onsdag 13 maj 2020

Arrestera och kräva avskedande av en man som misstänks ha samarbetat med ett islamistiskt nätverk.


Arrestera och kräva avskedande av en man som misstänks ha samarbetat med ett islamistiskt nätverk.


Mannen, som just har blivit arresterad på Immigration Office, har varit under övervakning av SPO eller säkerhetspolisen under lång tid. Mannen sägs ha varit i kontakt med flera imamer som tidigare hade varnat för farorna med deras aktiviteter.

Poliser i upploppsutrustning stormade en samling på fredag ​​och tog bort hundratals demonstranter med lastbil.

"Vi bad hela familjen i salongen," sa mannen. Efter det åkte vi till McDonald's med våra barn, det var här som personer i personliga kläder hittades och de sa att de var säkerhetspoliser och de arresterade min fru.

Mannen är cirka 50 år gammal och har bott i Sverige i mer än 20 år och är fast bosatt. Han var tidigare en imam av en moské och har tydliga band till flera individer som polisen tror har skapat ett sunnimuslimiskt nätverk som hotar landets nationella säkerhet. För ett år sedan krävde säkerhetspolisen att en av de involverade i ärendet skulle avskedas. Mannen, som för närvarande sitter i förvar, hålls utomlands och har efterlysts av säkerhetspolisen.

Arslan Tegels advokat har bekräftat att säkerhetspolisen kräver att mannen deporteras från Sverige med hänvisning till särskilda utländska inspektionslagar.

Mannen arresterades av polisen för några år sedan för att ha samlat våldsamma islamiska grupper i Irak och Syrien, men släpptes några veckor senare och hans ärende avslutades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar