onsdag 13 maj 2020

Coronavirus sprider sig till tillfälliga hem nykomlingar


Coronavirus sprider sig till tillfälliga hem
nykomlingar


Coronaviruset har spridit sig snabbare i hem där nykomlingar till Stockham bor tillfälligt. Det är möjligt att orsaken till detta var användningen av ett gemensamt kök, badrum och toalett.

Det finns 16 tillfälliga skyddsrum i Stockholm, där 300 nykomlingar tvingas bo i små rum med tillgång till toalett och delat kök på grund av brist på bostäder.

Enligt Inge Odastam, chef för centret i Stockholm, har mellan 5 och 12 bekräftade fall av coronavirusinfektion rapporterats i dessa hem på en vecka. På detta sätt fördubblas graden av kontaminering med coronavirus i de tillfälliga hemmen för nykomlingar.

 En invånare i huset sa att han hade drabbat viruset i det delade köket och inte hade fått någon medicin eller hjälp från centrumets personal under den två veckors karantänperioden och hade haft en svår tid i förtvivlan och smärta.

Tjänstemän anser emellertid att personal ger hjälp till invånarna i dessa hem, och att information från organisationen för infektionssjukdomar är tillgänglig för människor på olika språk.

Men Kamal, bosatt i centrum, sa att tillgång till mat, medicin och till och med vatten var svårt under karantän, och att han kände att han satt i fängelse samtidigt som han hade feber och smärta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar