måndag 6 maj 2019

Busch Thor (KD) i debatten om våldtäktsmän: ”Varför utvisas de inte?”


Busch Thor (KD) i debatten om våldtäktsmän: ”Varför utvisas de inte?”


När sexualbrott i Sverige debatterades i Agendas partiledardebatt på söndagen framkom hur Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna till stor del har en samsyn i frågan. Personer som invandrat till Sverige, som begår ett sexualbrott ska ut ur landet, menar de båda:
– Varför ska de här männen få stanna, varför utvisas de inte?, frågade sig KD-ledaren Ebba Busch Thor.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson äntrade partiledardebatten om lag och ordning med att prata om sexualbrott.
- Gängkriminaliteten, sexualbrotten och våldtäkterna – det är importerad brottslighet. Det övergår mitt förstånd att så få utländska våldtäktsmän faktiskt utvisas, sade SD-ledaren.
Dessförinnan hade Kristdemokraternas ledare öppnat sitt deltagande i debatten i samma anda. Utländska män som döms för sexualbrott ska utvisas, punkt slut. Alldeles för ofta får de stanna i Sverige, på grund av att de levt här i många år, argumenterade Ebba Busch Thor.
- Vad sänder det här för signaler om vad som är rätt och fel i Sverige?, undrade KD-ledaren och riktade blicken mot Stefan Löfven.
- Jag undrar varför de här männen ska få lov att stanna i Sverige, varför utvisas de inte?, fortsatte hon.
Vänsterledaren Jonas Sjöstedt anser att såväl regeringen som oppositionen (förutom hans eget parti) lägger för stort fokus på hårda straff. I debatten pekade han på den sociala aspekten.
– Jag tycker att man ska lyssna på polisen. De säger ofta ”vi kan inte lösa sociala problem”, sade Sjöstedt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar