torsdag 23 maj 2019

Erdogan blev sjukaste diktator i Turkiet






Erdogan blev sjukaste diktator i Turkiet, Erdogan är en stor hot mot eu erdogan stödja islamister i Eurpeiska länder
Erdoğans katt-och-råtta-lek med EU måste få ett slut – för den turkiska befolkningens skull.


Snart tre år efter kuppförsöket är situationen ohållbar. Massfängslingarna av oppositionella fortgår. Lärare, journalister och politiker – alla utgör de potentiella hot mot Erdoğans personkultsbaserade maktkoncentration. Vi såg det så sent som i början av maj då Erdoğan underkände Republikanska folkpartiet (CHP) som segrare i borgmästarvalet i Istanbul, trots att den nye borgmästaren Ekrem Imamoglu redan tillträtt sitt ämbete. Passar ett valresultat inte Erdoğan blir det omval – så även i detta fall.
I maktfullkomlighetens syfte fortsätter Erdoğan att kväsa landets etniska och religiösa minoriteter. Med det islamistiska Rättvise- och utvecklingspartiet AKP i ryggen kränker han religions- och trosfriheten. Sina föregångares vana trogen vägrar han att erkänna 1915 års folkmord på syrianer/assyrier/kaldéer, armenier och pontiska greker – Seyfo. Samtidigt som han systematiskt undergräver de kristna minoriteternas trosutövning, liksom deras möjligheter att studera och samtala på sina modersmål.
I samma anda fortgår kränkningarna av Natopartnern Greklands luftrum och territorialvatten. De norra delarna av EU-landet Cypern är alltjämt illegalt ockuperade av Turkiet. I Syrien nyttjade den turkiska regimen militära operationer mot den Islamiska statens positioner som täckmantel för krigföring mot Syriens kurder. Alltmedan diskriminering av och väpnade angrepp mot Turkiets 20–25 miljoner kurder hör vardagen till.
Ju mer maktfullkomlig Erdoğan blir, desto mer tänjer han på gränserna. Det får vara slut med det nu. Erdoğan får inte längre tillåtas hålla EU som gisslan över migrationsöverenskommelsen med unionen. Vid flera tillfällen har Erdoğan hotat att säga upp avtalet – hot som visat sig vara lika tomma som Erdogans respekt för de mänskliga fri- och rättigheterna. Hans hot är tomma för att han vet att priset för en bruten överenskommelse är alltför högt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar