söndag 12 maj 2019

Läkaren Nemam Ghafouri kom hem från flyktinglägret al-Hol i veckan


Läkaren Nemam Ghafouri kom hem från flyktinglägret al-Hol i veckan, och nu berättar hon om situationen där och om hur vi måste hjälpa alla barn till ett normalt liv, oavsett nationalitet.


Vet ni? Detta är en ödesfråga! Misslyckas vi med dessa barn så har vi redan nästa generation jihadister! Sverige tog inte sitt ansvar när vuxna människor tog med sig sina barn till "kalifatet", och man tar på inga sätt ansvar nu. Att tex placera Skråmos barn i Göteborg i närheten av barnens tex mormor (sk IS återvändare) är inte att ta ansvar! Behövs stora samhällsinsatser för att hjälpa dessa barnen!
Inte det jag vill tala om... Jag vill tala om hur man lyckats få EU valet handla om bensin och högerextremism. Är väl förståeligt att bensin är något som engagerar - bensinpriserna påverkar alla människor! Men all snack och tal om högerextremism är faktiskt totalt missvisande! Våldsbejakande islamister står för över 95% av alla terrordåd i Europa senaste 10 åren! Vi har islamistiska rörelser som lyckats infiltrera flertal av våra största politiska partier i Sverige som övriga Europa! Vi har radikal ökning av hedersförtryck i Sverige som övrig Europa, vi har en radikal ökning av islamistisk antisemitism, vi har mer akuta frågor än bojkott av bensinbilar till fördel för elbilar (som dessutom är miljöbovar och bidrar till barnarbete)!
Jag fascineras över hur enkelt det är för vår regering att få folket att tappa fokus på några av vår tids största frågor! Miljöpolitik i all ära, men jag lovar det kommer dö fler människor till följd av våldsbejakande extremism än av klimatet i Europa nästkommande 10 åren!
Vill man ta ansvar för framtiden - så börjar man med våra barn! Det är trots allt de som är vår framtid!
Lyssna på kloka Neman:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar