torsdag 23 maj 2019

Sverige har vaknat! Äntligen kan man skilja mellan muslimer och islamister.


Säpo har rätt att vara emot dem som utnyttjas islam för att göra sina sakar och ting mot demokrati och friheten. islamister är inte muslimer  islam är en annan sak islamister är en annan sak islamiska folket som bor i Sverige ska veta Svenska politiker har väl mycket respekt för islam.
Sverige har vaknat! Äntligen kan man skilja mellan muslimer och islamister.
Mycket läsvärd artikel av Niklas Orrenius


"Flera av männen som nu sitter inlåsta har länge varit centralfigurer inom den radikala islamismen i Sverige. Mest känd är den 53-årige imam i Gävle som heter Jassim Riyad Abdulkarim, mer känd som Abo Raad.
Irakiern Abo Raad har levt i Sverige i över 20 år, men har fått avslag när han ansökt om svenskt medborgarskap. Han är imam i al-Rashideen-moskén i Gävle, och hans inflytande är stort på flera svenska orter.
Abo Raad har länge vurmat för terrorgrupper. Redan för femton år sedan kom vittnesmål till Säpo om att Abo Raad i sin moské i Gävle samlat in pengar till självmordsbombare i Irak. Vittnen beskrev hur Abo Raad lade ut en bönematta på golvet i moskén, och sedan bad besökarna att lägga pengar till föräldralösa barn och till självmordsbombare. Pengarna skickades sedan via Malmö till en al-Qaida-kopplad grupp i Irak."
Säpos gripande av sex radikala islamister under våren är inte en del i något religionskrig. De som låsts in i väntan på utvisning är i flera fall predikanter som avskys av många andra svenska muslimer.
Men om Säpo fortsätter att tiga om skälen till gripandena riskerar man att skapa martyrer, skriver Niklas Orrenius.
I januari i år meddelade Säkerhetspolisen att hotet från den våldsbejakande islamismen i Sverige hade vuxit sig så stort att nya strategier krävdes för att vingklippa rörelsen. Säpo tänkte ”arbeta ännu mer strategiskt för att begränsa extremistmiljöernas tillväxt”. 
”Det kan handla om att omhänderta personer som utgör ett säkerhetshot eller att i samarbete med andra myndigheter hårdare arbeta för att dessa individer ska lagföras för andra brott – eller få sina möjligheter beskurna”, sa Säpochefen Klas Friberg då, i januari.
Under våren har vi kunnat se effekter av Säpos nya offensiva strategi. Totalt har minst sex personer gripits på olika håll i Sverige eftersom de av Säpo bedömts vara hot mot rikets säkerhet. De sex männen hålls nu inlåsta i förvar, i väntan på att utvisas. 
Säpo använder sig av LSU, Lagen om särskild utlänningskontroll. LSU ger Säpo rätt att ansöka hos Migrationsverket om utvisning ifall myndigheten bedömer att en person är ett hot mot rikets säkerhet.
Flera av männen som nu sitter inlåsta har länge varit centralfigurer inom den radikala islamismen i Sverige. Mest känd är den 53-årige imam i Gävle som heter Jassim Riyad Abdulkarim, mer känd som Abo Raad.
Irakiern Abo Raad har levt i Sverige i över 20 år, men har fått avslag när han ansökt om svenskt medborgarskap. Han är imam i al-Rashideen-moskén i Gävle, och hans inflytande är stort på flera svenska orter.
Abo Raad har länge vurmat för terrorgrupper. Redan för femton år sedan kom vittnesmål till Säpo om att Abo Raad i sin moské i Gävle samlat in pengar till självmordsbombare i Irak. Vittnen beskrev hur Abo Raad lade ut en bönematta på golvet i moskén, och sedan bad besökarna att lägga pengar till föräldralösa barn och till självmordsbombare. Pengarna skickades sedan via Malmö till en al-Qaida-kopplad grupp i Irak.
2014 hyllade Abo Raad IS framryckningar i norra Irak i ett inlägg på Facebook, vilket avslöjades av journalisten Magnus Sandelin. Abo Raad har själv sagt att han inte menade facebookposten som ett stöd till IS, utan som ett stöd till hjälporganisationer. 
En annan predikant som nu gripits av Säpo är 52-årige Fekri Hamad, som står Abo Raad nära. Jag stötte på Fekri Hamad för några år sedan under arbetet med boken ”Skotten i Köpenhamn”, som bland annat handlar om de återkommande mordförsöken mot konstnären Lars Vilks från våldsamma islamister. 
2010 dömdes två unga bröder från Landskrona till fängelse efter att de med bensin försökt sätta eld på Lars Vilks hus utanför Höganäs (Vilks kan av säkerhetsskäl inte bo där i dag, utan lever på hemlig ort). Fekri Hamad, som nu alltså hålls inlåst på Säpos inrådan, var religiös ledare i den muslimska Landskronakrets där bröderna rörde sig. Enligt Försvarshögskolans rapport ”Mellan salafism och salafistisk jihadism” startade Fekri Hamad häromåret tillsammans med Abo Raad en moské i Stenkumlaskolan i Västerås, med stöd av ”privata finansiärer från Saudiarabien”. 
En annan nu gripen aktör inom svenska islamistiska kretsar är Vetenskapsskolans vd Abdel-Nasser El Nadi, som predikar under namnet Abu Talal. Han greps för en dryg vecka sedan av Säpo och hålls nu inlåst i väntan på utvisning enligt LSU. Abu Talal är egyptier. Liksom Abo Raad har han, enligt Expressen, flera gånger ansökt om svenskt medborgarskap men fått avslag. 
Men hur kan det vara tillåtet för myndigheter i en rättsstat som Sverige att hålla folk inlåsta utan att anklaga dem för brott, vecka ut och vecka in? Frågan sätter fingret på öm punkt när demokratier ska bekämpa terrorism. Hur skyddar man samhället mot farliga antidemokratiska krafter utan att själv agera antidemokratiskt eller i strid mot rättsstatens principer?
LSU är en udda lag som tidigare använts ytterst sällan, bara någon gång per år. Enligt lagstiftningen kan de sex gripna männen hållas inlåsta i upp till ett år i väntan på utvisning. Hemlighetsmakeriet är stort – de gripna får inte ens veta vad bevisningen mot dem är.
Anne Ramberg, generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund, uttryckte i SVT:s Agenda i söndags oro över bristen på insyn. Visst måste Säpo ingripa mot individer som utgör hot mot landet, men som LSU tillämpas nu offras rättssäkerheten, menar Anne Ramberg. 
Jag har sett försök från de gripna predikanternas anhängare att utmåla dem som offer för det svenska samhällets fördomar mot muslimer. Men den tankefiguren verkar inte riktigt fått fäste.
Många svenska muslimer betackar sig för att klumpas samman med radikala islamister som Abo Raad. När jag ringer några svenska muslimska företrädare så är de ganska nöjda med flera av gripandena. ”Hoppas att Sverige lyckas utvisa dem. Såvitt jag kan bedöma verkar det vara rätt personer som Säpo har gripit”, säger en svensk imam som i många år kämpat mot sekterism och hat.
För oss som sett den radikala islamismen i Sverige växa sig starkare de senaste åren är det svårt att betrakta Säpos våroffensiv som en del i någon antimuslimsk våg. Snarare tvärtom, eftersom den radikala islamismen är en del av problemet. IS-vurmande imamer som Abo Raad är rena gåvor till muslimhatare, som kan peka på dem och säga: Titta, såna är muslimerna – extremister! 
Det är en förklaring till varför Abo Raads anhängare, än så länge, inte har lyckats få något brett stöd bland svenska muslimer i sina protester mot Säpos gripanden. Abo Raad-gänget har helt enkelt ganska dåligt rykte i många svenska församlingar. Men det kan komma att ändras – och mycket beror på hur Säpo agerar framöver. 
Lite grovt tycks det finnas tre grupper bland svenska muslimer i frågan om Säpos gripanden. 
1. Anhängare till Abo Raad som protesterar högljutt, och som ser Säpos gripanden som ett sorts krig från svenska myndigheter mot muslimer. Det här är en ganska liten grupp. 
2. Muslimer som själva följt och oroats över framgångarna för den radikala islamismen i Sverige. De ogillar Abo Raad och hans anhängare, som anses stå för destruktiva och farliga budskap. 
3. Muslimer som inte närmare känner till de gripna. De är osäkra på vad de ska tycka om Säpos offensiv, men det finns en skepsis och många anar att fördomar mot muslimer på något sätt spelar in. 
Den tredje gruppen är ganska stor, påpekar imamen jag talar med. Han är bekymrad över Säpos tystnad kring gripandena. Konspirationsteorier riskerar att växa när myndigheter låser in muslimska ledare som levt i Sverige i decennier, utan att närmare förklara sig. 
Säpo har säkert sina skäl att tiga – men det finns också goda säkerhetsmässiga argument till varför myndigheten borde berätta mer om orsakerna till gripandena. Just nu surrar Sveriges moskéer av rykten och teorier. Och ju längre Abo Raad och de andra hålls inlåsta utan att få konkreta anklagelser riktade mot sig, desto större är risken att de blir en sorts martyrer som radikala grupper kan använda i sin rekrytering. 
Då riskerar Säpos våroffensiv att slå tillbaka. Och den radikala islamismen i Sverige kan få luft under de där vingarna som Säpo hade tänkt klippa.

Ämnen i den här artikeln:


Det finns ingen frälsning eller räddning. Jag undrar när folk faktiskt skall inse detta. Islam är islam vare sig man vill eller inte. De som studerat den och förstår den vet också vad som väntar. Det som kommer ta död på det moderna västerländska samhället är naiviteten och tron att allting som kommer från himmelen är gott.

Bevisa gärna motsatsen om ni kan!
isis har använt riktiga islam dem radikala är riktiga muslimer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar