torsdag 18 april 2019

Det är viktigt att förstå att IS krigare och andra jihadister har självmant vänt sig från det svenska samhället




Det är viktigt att förstå att IS krigare och andra jihadister har självmant vänt sig från det svenska samhället och aktivt sökt sig till militanta rörelser i Sverige och utomlands. Vi pratar om hundratals människor som har uppsåtligen och mycket aktivt valt att ansluta sig mördarsekter.


IS jihadister har aktivt eller passivt deltagit i de värsta mass- och folkmord i modern tid.
Det är naivt att tro att dessa människor kommer att bli normala laglydiga människor så snabbt de passerar Sveriges gräns. Utan det behövs avprogrammering, något som är resurs- och tidskrävande. När vi talar om IS så talar vi om en av de mest brutala och våldsamma rörelserna i modern tid. Av den anledning ska alltid fokusen ligga på deras offer, kurder, assyrier, irakier som har fallit offer för deras våld. Kurdistan, Syrien och Irak har lidit mer än vad man någonsin kan föreställa sig här hemma i Sverige.
När det kommer till deras barn så undrar jag varför svenska staten önskar att agera. Varför agera dem inte tidigare? Varför hindra dem tex inte att Skråmos 4 barn blev med till Kalifatet? Varför omhändertogs inte dessa barnen medan de befann sig i Sverige? Varför tog det 9 år?
Jihadisterna har dessutom föröka sig som hundar där nere. Är alla barn dokumenterade svenska barn?
De yngsta barnen är inte så problematiska. Men man ska ha helt klart för sig att dessa barn har från 3 års ålder blivit indoktrinerade i religiös våldsbejakande extremism. På toppen av det hela har de varit med om fruktansvärda trauman. Av den anledning vi kom med följande förslag:
• Gör en psykologisk utvärdering av barnen så snart de kommit till Sverige. Barnen behöver krisstöd och ett traumamedvetet bemötande.
• Placera barnen hos icke-religiösa familjer. Barnen har sedan småbarnsålder blivit indoktrinerade i religiös extremism. En sekulär kärleksfull familj kan hjälpa till med att avprogrammera dem.
• Placera inte barnen i utanförskapsområden. Det ökar risken för att de följer i sina föräldrars fotspår. Placera dem i områden med en tät etnisk svensk befolkning för att underlätta att de integreras i samhället.
Bilden är snott av Jesper Söder och visar kalifatets egna pass. Det kan inte bli mer tydligt hur dessa har självmant och i samförstånd lämnat Sverige för en värld av extremism och ondska.
Av den enkla anledningen anser jag att man inte ska ta barnens föräldrar hit, utan man får titta på möjligheten att lagföra dem i Syrien, Irak eller i Kurdistan. Andra bilden visar hur några reagerade på min text i går.
Michael G Helders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar