torsdag 25 april 2019

Federico Maximiliano Moreno gör ett fantastisk bra jobb.


Federico Maximiliano Moreno gör ett fantastisk bra jobb.
Finns mycket kvar att göra, väldig många etniska föreningar i Malmö har starka kopplingar till totalitära rörelser som Milli Görüs, i Malmö finns det tex två kulturfestivaler som sponsras av staden - medan politiska partier och Stockholm stad har sedan flera år stoppat stöd till samma eller liknande föreningar i Stockholm.


Saxat:
"Malin Eggertz Forsmark påpekar att det var föreningens egna stadgar som blev huvudorsaken till att bidraget drogs in.
– Det står i stadgarna att om Milli Görüs verksamhet i Malmö upphör så ska tillgångarna ska överföras till rörelsens avdelning i Köln, säger hon.
Den skrivningen var inte acceptabel för Malmö stad. Milli Görüs i Köln uppges vara starkt konservativ och stå den turkiska regimen nära.
”Journalistik när den är som bäst”
Kvällspostens chefredaktör Magnus Ringman är nöjd med Malmö stads beslut.
– Det är precis så här journalistik ska fungera, säger han.
– Vi påvisar en omständighet och skriver om det. Den publiciteten gör att det händer något i sak. Det är resurskrävande – men det är journalistik när den är som bäst.
Om Milli Görüs i Malmö skulle ändra sina stadgar så att de motsvarar Malmös demokratikrav så kan föreningen på nytt ansöka om kommunala bidrag.
– Det gäller samma regler för dem som för alla andra, säger Malin Eggertz Forsmark.
Samma regler ska gälla för alla
På torsdagen beslutar kommunfullmäktige i Malmö att demokratiprinciperna ska gälla för alla nämnder som delar ut kommunala pengar – inte bara fritidsnämnden.
Enligt fritidsnämndens ordförande Ewa Bertz (L) är det fler som riskerar att mista sina bidrag.
– Det finns föreningar som i dag är stoppade för utbetalningar, säger hon.
– Vi kan ha fått in anmälningar som vi vill titta närmare på, men det kan även handla om att de inte uppfyllt alla formella krav – som att skicka in protokoll från sitt årsmöte."
https://www.expressen.se/kvallsposten/stopp-for-bidraget-till-odemokratisk-rorelse/?fbclid=IwAR1ESrghMaUXnoXiIftuwha1IPmhvpiTudPmbo1D_UiMNlz4fWeqYvXYG1E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar