söndag 19 april 2020

Ryssland har officiellt meddelat användningen av hydroxiklorokin som ett anti-korona-läkemedel


Ryssland har officiellt meddelat användningen av hydroxiklorokin som ett anti-korona-läkemedel
Källa: Dubai-Al-Arabiya
Kort länk

https://ara.tv/5rv8v
Skriv ut PDF-teckenstorlek
Trots den pågående kontroversen i det globala medicinska samhället om Rysslands korrekta användning av den gamla malariabehandlingen för personer med korona har Ryssland officiellt godkänt användningen av läkemedlet sedan lördagen den 18 april 2020.
Rysslands hälsoministerium har sagt att det inte finns några hinder för användningen av "hydroxiklorokin" i behandlingen av korona, även om läkemedlet inte har registrerats i Ryssland.
"Från en farmakologisk synvinkel finns det inga kliniska hinder för användningen av denna hydroxiklorokin-sändning," sade det ryska hälsoministeriet i ett uttalande.
Uttalandet tilllade att läkemedlet var "inte lika effektivt vad gäller effektivitet och hälsa som något annat läkemedel med samma namn i Ryssland tidigare."
Den ryska regeringen tillkännagav sina instruktioner till medicinska centra på torsdag kväll den 16 april och förklarade att Kina hade levererat mer än 68 000 paket med läkemedlet till Ryssland.
Direktivet utfärdades efter ett telefonsamtal mellan den ryska presidenten Vladimir Putin och hans kinesiska motsvarighet Xi Jinping.
Läkemedlet förväntas distribueras på sjukhus som behandlar patienter eller personer som misstänks ha koronavirus.
Klorokin och hydroxiklorokin är läkemedel som har använts för att behandla malaria i årtionden.
Dessa två läkemedel har emellertid allvarliga biverkningar, särskilt om de föreskrivs i höga doser eller i kombination med andra läkemedel, även om de har antivirala fördelar.
"Heavenly Gift"
Många läkare och tjänstemän kräver dock att läkemedlet ska användas i stor skala, till och med till och med Trump har beskrivit det som en "himmelsk gåva", men vetenskapliga kretsar och hälsotjänstemän väntar på att få vetenskaplig bekräftelse. Det är effektivt och varnar patienter om dess faror
Enligt vissa europeiska läkemedelsmyndigheter har några av de första studierna och forskningen i Frankrike och Kina om dessa läkemedel gett lovande resultat, men effektiviteten för dessa två läkemedel är ännu inte "definitiv".
I början av april begärde europeiska läkemedelsföretag att de två läkemedlen endast skulle användas i kliniska prövningar eller ”nödsituationer”.
Ryssland meddelade på lördagen (18 april) att dödsfallet från Corona hade ökat till 313 sedan dödsfallet av 40 personer i går kväll.
Relevanta tjänstemän rapporterade också 4 700 nya ärenden under det senaste dygnet, vilket innebär att det totala antalet ärenden uppgår till 36 793.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar