onsdag 29 april 2020

Coronas senaste nyheter i Sverige 2020.04.29


Coronas senaste nyheter i Sverige

Antalet smittade med coronavirus i Sverige ökar
29 april kl 14:00



Antal patienter: 20302
Antal dödsfall: 2512
Allvarliga fall: 1457
Antal dödsfall under det senaste dygnet: 107 personer

De fem områden som hittills har registrerat den högsta förekomsten av korona är:

1- Stockholm med 7835 fall och 1321 dödsfall
2. västra götaland läns  med 2291 fall och 195 dödsfall
3. östragötaland  med 1423 fall och 107 dödsfall
4. Somland med 1176 fall och 164dödsfall
5. Örebro med 974 fall och 66 dödsfall
Corona: Sveriges strategi har återuppblivit
"När Corona expanderar till Europa har Sverige tagit ett annat tillvägagångssätt från andra europeiska länder och inte anslutit sig till andra grannländer för att införa restriktioner," rapporterade CNN på onsdagen. Från början
När Corona expanderar i Europa har Sverige tagit ett annat tillvägagångssätt från andra europeiska länder och inte gått med i andra grannländer för att införa restriktioner," rapporterade CNN på onsdagen.
Sedan koronaens utbrott på denna gröna kontinent har vi alltid sett bilder av människor samlade för att arbeta på de livliga gatorna eller chatta på kaféer, och detta väcker många frågor om det skandinaviska landets politik för att bekämpa koronavirusepidemin. Har gjort.
Barn i Sverige fortsätter att gå i skolan, även om universitet och högskolor har vänt sig till distansutbildning för äldre studenter. Jobb har lämnats utanför skönhetssalonger och restauranger, även om människor har uppmanats att arbeta hemifrån så mycket som möjligt.
Bland de länder i Nordeuropa som har liknande kulturella, geografiska och sociologiska egenskaper är den svenska konflikten mycket betydande.
Som en av Sveriges nordliga grannar har Finland förklarat en nödsituation, stängt skolor och förbjudit sammankomster med mer än 10 personer sedan 16 mars.
Danmark har förklarat en storskalig semester sedan 21 mars och var ett av de första länderna i Europa som stängde gränser, affärer, skolor och restauranger och förbjöd stora sammankomster i landet. Norge har infört resebegränsningar sedan mitten av mars (sedan mars), och skolor och dagis har stängts sedan dess.
Enligt University of Johns Hopkins University har dödstalet från Sveriges Kuwait-19 i Sverige ökat avsevärt från många andra europeiska länder till mer än 22 per 100 000 människor.
I Danmark, å andra sidan, är dödstalet per 100 000 7, och i Norge och Finland är det mindre än 4 per 100 000. Sverige, med en befolkning på 10 300 000, har mer än 18 900 fall och 2 274 dödsfall från Qovid-19.
Men Danmark med en befolkning på 5,8 miljoner, 9 049 smittade och 427 dödsfall, Norge med en befolkning på 5 400 000, 7 599 smittade och 206 fot, och Finland 5,5 miljoner, 4 000 och 695 fall rapporterades och 193 dödsfall.
Det bör noteras att befolkningstätheten i Danmark är 138 personer per kvadratkilometer jämfört med dess befolkning i Sverige, medan befolkningstätheten i Sverige är 25 personer per kvadratkilometer, med tanke på att den har dubbelt Danmarks befolkning. Statistik visar till och med att Sveriges dödlighet är en miljon människor högre än 37 miljoner i Tyskland och 79 miljoner i USA.
Samtidigt visar resultaten från en undersökning att många svenskar stöder regeringens koronarstrategi. I den svenska regeringens strategi, i stället för att upprätthålla strikta regler, uppmanas medborgarna att ta personligt ansvar för att följa riktlinjer för social distans.
Sveriges epidemiolog Andres Tagnell ser sin regerings strategi som ett försök att säkerställa att infektionshastigheten saktar ner och hälsovården inte påverkas av krisen, och tror att säkerheten för en del av landets befolkning är viktig.
Samtidigt avvisade han Sveriges plan för att skapa snabb gruppimmunitet mot viruset, en plan som ursprungligen användes i Storbritannien och Nederländerna, men ändrades i takt med att antalet dödsfall i Corona i de två länderna ökade.

Vissa experter har spekulerat i att Sveriges inställning till att hantera Corona påverkas av landets statistiska befolkning, med mer än 50 procent av hushållen som enhushåll med låg befolkningstäthet.
Men Sveriges strategi har kritiserats allmänt av forskare. En grupp på 22 läkare, virologer och forskare kritiserade det svenska hälsoministeriet i en artikel publicerad i den svenska tidningen Dagenz Nietzsche.
Artikeln varnar för att Sveriges dödlighet är tio gånger högre än Finland som granne, och att socialt avstånd är viktigt. Men Sveriges inställning till Corona föll ögonen på president Donald Trump, som sa i ett av sina tal: "Sverige gjorde det, de kallar det för flockar av levande besättningar. Sverige lider mycket."
En dag efter Trumps anmärkningar sade den svenska utrikesministern Andy Lind, som avvisade sina påståenden och förtroende för politik, att Trump hade fel med att säga att Sverige äventyrar människors liv genom att följa teorin om "hjordens säkerhet". Lind kallade Sveriges strategi "ingen karantän" och sa: "Vi förlitar oss starkt på de som är ansvariga för detta."
Å andra sidan är Världshälsoorganisationen inte optimistisk när det gäller Sveriges inställning till koronaviruset. "Det är nödvändigt för Sverige att vidta nödvändiga åtgärder för att kontrollera spridningen av viruset, för att förbereda och öka kapaciteten i hälsosystemet, för att säkerställa det fysiska avståndet och att kommunicera med folket," sa han till CNN. .
En talesman för Världshälsoorganisationen i Europa sade att endast en omfattande strategi kan förhindra spridning av koronavirus och förvärra situationen.
Invandrare i Sverige har den högsta förekomsten av korona
Invandrare i Sverige påverkas avsevärt av Corona, vilket indikerar verkligheten av diskriminering i detta rika europeiska land.
Enligt rapporter är det rika skandinaviska landet med en befolkning på 10 miljoner och 300 tusen människor invandrarvänligt, så att det från 2010 till 2019 beviljade asyl till mer än 400 tusen människor.
Sveriges folkhälsocentral meddelade också i början av april att somaliska människor i landet utgör en hög andel människor som behöver sjukhusvård på grund av Qovid-19, till exempel de som är födda i Eritrea, Finland, Iran. Irak, Syrien, Turkiet och före detta Jugoslavien är bland dem. Statistik visar att några av Sveriges fattigaste regioner har upp till tre gånger per capita-befolkning i koronor.
I genomsnitt har 74% av invånarna i dessa områden invandrarbakgrund och är födda utanför Sverige eller deras föräldrar. Swedish-Somali Medical Association rapporterade nyligen att sex av de första 15 dödsfallen från korona i Stockholm (Sveriges huvudstad) var av somaliskt ursprung.
Att avslöja planen för att ta bort äldre patienter från intensivvården
Enligt information som läckt ut från ett sjukhusdokument vid ett svenskt universitet, är Crohns patienter över 80 år och patienter över 60 år med flera fysiska problem i landet uteslutna från prioriteringen av sjukhusinläggning på intensivavdelningen. Enligt rapporten kan alla äldre patienter med en historia av funktionshinder och fysiska problem som har varit inlagda på intensivavdelningen, ICU, uteslutas från intensivvården.
Tidigare sa doktor Thomas Linden från Svenska hälso- och hälsocentret att svenska sjukhus kunde prioritera sjukhusvård för patienter i intensivvård. Han sa att prioriteringen borde baseras på patientens medicinska behov.
Den här veckan förutspådde Folkhälsoverket att cirka en tredjedel av befolkningen i Stockholms provinsen skulle smittas av Covid-19 senast den 1 maj. Det kommer att vara mer än 600 000 personer, långt mer än antalet nationellt registrerade ärenden.
Mindre än 24 timmar senare tweetade vårdbyrån att fel hade identifierats i rapporten och meddelade sedan att 26 procent av Stockholms befolkning skulle infekteras med korona senast den 1 maj, enligt den uppdaterade matematikmodellen.
Tengel sade också på fredagen att hans land sannolikt skulle vara i bättre ställning för att hantera Coronas andra våg, eftersom många i Sverige för närvarande utsätts för viruset.
Han berättade för CNN att hans lands relativt lugna inställning till hanteringen av covid-19 "fungerade i vissa avseenden" eftersom minst 20 procent av sängarna på den svenska intensivvårdsavdelningen var tomma och kunde ta hand om dem under hela sjukdomen. Patienterna var covid-19.
Han tillade: "Vi tror att vi gick igenom toppen av övergången förra veckan.
Slutligen bör det betonas att strategin för detta nordeuropeiska land inför Covid-19 har varit framgångsrik eller misslyckats, det kommer att vara tydligt i framtiden, men eftersom hela världen letar efter ett sätt att stoppa spridningen av Corona, Sverige Det kommer i spetsen för världens uppmärksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar