söndag 19 april 2020

Familjen Shayan Saeedpour, en dödsrättsbarn i Iran, fick höra att komma till Sanandaj-fängelset


Familjen Shayan Saeedpour, en dödsrättsbarn i Iran, fick höra att komma till Sanandaj-fängelset på måndag för ett sista besök med sin son. Shayan arresterades vid 17 år efter att ha överlämnat sig själv vid en polisstation för mordet på en person under en strid i augusti 2015.
Fången arresterades på nytt efter upproret i Saqqez-fängelset och överfördes till isolering i Sanandaj-fängelset. Han planeras avrättas klockan fyra på tisdagen den 2 maj.
Han var tonåring vid brottet
Den 27 mars hade Saeedpour lyckats fly från Saqqez-fängelset i västra Iran tillsammans med cirka 80 andra fångar under en protest mot förhållandena mitt i utbrottet #coronavirus.
Han arresterades några dagar senare och fördes till Sanandaj-fängelset.
Tjugo dagar efter upproret i Ahvazs Sepidar-fängelse tillkännagavs namnet på den 14: e dödade i upproret. Amir Karimizadeh, född 1986, dödades av kriminella vakter den 3 april 2006 under ett fängelseuppror i Ahvazs Sepidar-fängelse.
En medborgare i Ahvaz sa om fångarnas situation i Ahvazs Sepidar-fängelse: "Amir Karimizadeh fängdes tidigare för politiska brott och släpptes. Efter hans frisläppande gick han till domarens hus och tog sin pistol och slog honom. Det är därför de arresterade honom igen. "
"Han var en modig man, folket kände alla honom och han accepterade inte våld", sa han om Amir Karimizadehs upproriska fång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar