fredag 11 oktober 2019

Dödsstraff Lagen i politisk mening i Iran.


Dödsstraff Lagen i politisk mening i Iran.
internationella människorättsorganisationer bland annat Amnesty International tillkännagav den 10 oktober 2002 den internationella dagen för kampen mot dödsstraff i syfte att avskaffa dödsstraffet.



Enligt bedömningen av det internationella samfundet, särskilt FN, om situationen för de mänskliga rättigheterna och särskilt avrättningarna i Iran, har den upprepade gånger rapporterat kränkningar av de mänskliga rättigheterna i Iran och har därför utsetts till särskild rapportör för Iran. FN har fördömt den iranska regimen 65 gånger för att ha kränkt mänskliga rättigheter.

Varför avrättar den iranska regimen fortfarande trots sin förödande politiska situation?

Den stora mängden avrättningar i Iran är politisk innan den har en juridisk karaktär. Syftet med avrättningarna är att upprätthålla mullahs styre. Enligt Khomeini är ”att upprätthålla systemet är det mest obligatoriska ” och mullorna gör sitt bästa för att upprätthålla sitt system. En regering som är demokratisk och förlitar sig på folkets röster behöver inte genomföra avrättningar för att den ska överleva. Den iranska regimen står i konflikt med det iranska folket och måste följaktligen undertrycka och avrätta folket för att det ska överleva.

Utförande av avrättningar är den mest brutala typen av regeringsmord.

”Seger genom terror”

Idag betyder ”våld och mord ” som terror. Med andra ord, ”terror” är hemligheten för seger för den iranska regimens ledare. Faktum är att avrättningar i Iran inte är för rättvisans skull utan för att fortsatta styret av Khameneis kalifat och för att bevara det islamofascism systemet. Utförandet av avrättningar har varit ett sätt att upprätthålla regimen i fyrtio år.

Den iranska regimen har de högsta avrättningarna av narkotikabrott och lovar att bekämpa narkotika.
En parlamentsledamot, Hassan Norouzi, avslöjade att en av landets stora smugglare hade arresterats för att ha haft 20 kg opium och hade cirka 300 personer kontaktat för hans frisläppande. Landets handlare tillhör regimen och dessa avrättningar är endast för att upprätthålla systemet.

Ett annat exempel var en 16-årig, Farhad Ghezel, anklagad för att ha dödat en Basij.
Även om han skulle avrättas enligt lagen hade offrets familj samtyckt till och han borde inte avrättats enligt lagen.
Det hade avvisats, men med ingripande från Khamenei-kontoret hade de sagt att denna person måste avrättas, om han inte avrättades skulle folk döda alla Basijier.

Den stora mängden avrättningar i på 1990-talet och 1988 massakern var för att upprätthålla systemet. Sådana avrättningar är faktiskt mord. Iranska mullorna utför mord genom lagligt avrättande för att skapa den största mängden rädsla och terror.

Den iranska nationella motståndsrådets (NCRI)

Maryam Rajavi, den valda presidenten i det nationella motståndsrådet: ”Mullornas syfte är att skrämma folk för att förstöra sociala protester. Regimen överlever på avrättningar, eftersom om det inte fanns några avrättningar kunde ingenting förhindra folkets ilska att explodera . Hur kan mullorna beröva människor sin frihet om det inte finns några avrättningar?

Maryam Rajavi:”I ett Iran fri från mullornas förtryck följer vi avskaffande av dödsstraffet och avskaffande av alla former av grymma straff.”

Sommaren1988 avrättades över 30 000 politikiska fångar med Khomeinis Fatwa vilket Amnesty international fördömde. Hur och var begravdes offren är fortfarande okända för deras familjer. Familjer kräver åtal för massakerns förövare, av vilka många bildar Khomeinis regering.

Att blunda för 1988-massakern och vara tyst för detta brott i det tjugonde århundradet är detsamma som delta i massakern.

Afsaneh Oskouei 2019 -10-11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar