lördag 26 oktober 2019

Idag genomförde vi tillsammans med våra danska kamrater en blockad på Kastrup riktad mot Turkish


Idag genomförde vi tillsammans med våra danska kamrater en blockad på Kastrup riktad mot Turkish Airlines check-in. En liknande blockad genomfördes förra helgen, som då skedde genom hemlig mobilisering. Då var det ca. 25 som deltog och polisen lät blockaden hållas, man flyttade istället runt disken för check in.
.
Idag provade vi ett nytt grepp och gick ut i förväg med mobilisering vilket ledde till fler deltagare, men också mer polis!
Polisen var väldigt aktiv med att kontrollera alla som skulle mot Turkish Airlines check in och slängde ut alla som inte kunde uppvisa relevant biljett. Blockaden omgrupperade därför direkt utanför dörrarna och försökte ta sig runt polisen på olika sätt och en mindre grupp lyckades ta sig in i terminalerna igen!
.
Tyvärr lyfte planet, men väl med en halvtimmes försening och utan att några kamrater gripits eller skadats av den tidvis spattiga polisen. Aktionen fick också mycket uppmärksamhet av förbipasserande, passagerare och från Dansk TV som var på plats!
.
Tillsammans med vänner och kamrater världen runt visar vi att blodspengar åt den turkiska staten inte kommer tillåtas rulla in ifred. Inställda flyg och massiva polisinsatser för att ens kunna få upp planen försenat är bara början - turkiska statens intressen, oavsett var de återfinns i världen, är alla legitima mål!
Igår gick tusentals från Rojavas, Chiles, Mapuches samt Libanons motstånd ut på på Stockholms gator, under gemensamma paroller mot fascism, kapitalism och ockupation!
.
Att kunna knyta samman uppror och motstånd på det här sättet är viktigt, vi delar många gemensamma beröringspunkter och gemensamt blir vår röst och styrka så mycket större.
Det här är något vi som organisation kommer fortsätta göra vårt för att bidra till, liknande saker planeras just nu i Göteborg och den 2 november så kommer det hållas en gemensam demo med b.la. Chilenska och Mapuche motståndet i Malmö!
.
Som en aktivist sa efter demon, det är kanske dags att uppdatera det gamla slagordet "el pueblo unido jamás será vencido"/"ett enat folk kan inte besegras" till:
Los pueblos unidos
jamás serán vencidos!
De enade folken
kommer aldrig att besegras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar