fredag 18 september 2020

Vi fördmmer starkt avrättning mot Navid Afkari.

 


Vi fördmmer  starkt avrättning mot Navid Afkari.Den iranska terrorregimen avrättade en sportkille för några dagar sedan. Just nu den iranska islamiska fascistiska regimen bevisat  för omvärlden så att ett stort hot mot mänskligheten, för några dagar sedan den iranska islamiska fascistiska diktatoriska regimen avrättade Navid Afkari,

Den iranska regimen kallade till och varnade Hans Udo-Muzel, Tysklands ambassadör i Iran, för hans fördömande av avrättningen av den iranska brottmästaren Navid Afkari.


Det statliga IRNA-nyhetsbyrån rapporterade på måndagen att Tysklands ambassadör kallades av generaldirektören för europeiska frågor vid utrikesministeriet.


Det internationella samfundets misslyckande med att hålla den iranska regimen till svars för sina ökande brott mot de mänskliga rättigheterna och förtrycket av någon oppositionsröst tolkas av mullahs regim som ett grönt ljus för att fortsätta sin död. Avrättningen av Navid Afkari, som hände trots internationella skrik, indikerar att mullaerna behöver avrättningar för att säkerställa deras överlevnad och hur ignorering av mänskliga rättighetsbrott i Iran har stimulerat regimen.


”Enligt IRNA ansåg rapporter från generaldirektoratet för information och talesman för utrikesministeriet, generaldirektören för europeiska frågor vid utrikesministeriet den olagliga handlingen från den tyska ambassaden i Teheran som en inblandning i de inre angelägenheterna i vårt land och fördömde det starkt. Generaldirektören för europeiska frågor uppgav att ingripande i lagar, förordningar och rättsliga förfaranden i den oberoende republiken Iran inte är acceptabelt och acceptabelt på något sätt, och den tyska ambassaden förväntas erkänna gränserna för dess diplomatiska uppgifter och inte gå utöver det. Den tyska ambassadören sa att han skulle återspegla denna fråga till sitt land, ”läste IRNA: s rapport.


Denna åtgärd visar hur de europeiska ländernas övertygande politik gentemot regimen har uppmuntrat mullaerna att agera med total fräckhet. Kontorregimen säger till den tyska ambassadören att de inte skulle tolerera den minsta kritiken mot det brutala avrättandet av Navid Afkari, men frågan är hur Europa och Tyskland har uthärdat och tolererat mer än fyrtio år av grymheter från regimen.




Sommaren 1988 avrättade den iranska regimen över 30 000 politiska fångar. Cirka 32 år senare, trots tusentals obestridliga bevis och vittnesmål från överlevande om detta avskyvärda brott, har det internationella samfundet misslyckats med att hålla regimen ansvarig för detta brott mot mänskligheten.


Denna passivitet har gett regimen straffrihet över sina brott. Dödandet av 1 500 protester under de stora Iran-protesterna i november, och nu avrättningen av Navid Afkari, visar hur mullaherna har åtnjutit denna straffrihet för att hålla sitt grepp om makten genom att förtrycka det iranska folket.


I detta avseende sa Mohammad Mohaddessin, ordförande för utrikesutskottet för National Council of Resistance of Iran (NCRI): ”Irans regim avrättade Navid Afkari utan att informera sin mor och berövade henne ett sista möte med sin son! De vill nu begrava honom i hemlighet och meningslöst försöka undvika folks raseri. De kommer snart att höra protester i Teheran! Mullahsna är för tidiga och har ingenstans att gå. Till kansler Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron, Storbritanniens premiärminister Boris Johnson: Om Europa hade fördömt Navids dödsdom hade han kanske levt idag. Det iranska folket väntar på starka åtgärder. Offra inte mänskliga rättigheter för handeln med en kollapsande regim. ”


Som NCRI: s valda president Maryam Rajavi sa efter Navids avrättning: ”Den religiösa fascismen som styr Iran kan inte överleva en dag utan avrättningar, tortyr och inhemsk förtryck. Genom att spilla blod från unga människor som Navid Afkari, försöker mullaherna behålla sitt grepp om makten inför Irans protester. FN: s säkerhetsråd och dess medlemsstater, FN: s råd för mänskliga rättigheter, FN: s högkommissionär för mänskliga rättigheter, Europeiska unionen och alla internationella mänskliga rättighetsmyndigheter måste vidta praktiska och effektiva åtgärder mot regimen i Iran för avrättningen av Navid Afkari och 120 000 andra avrättades av politiska skäl. Tystnad och passivitet ger grönt ljus till och tolkas som delaktighet i dessa brott. ”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar