torsdag 9 juni 2022

Vi stödjer amineh kakabaveh och vi uppmanar alla kvinnor alla människor speciellt alla kurder så att stödja amineh kakebawe

 




Vi stödjer amineh kakabaveh och vi uppmanar alla kvinnor alla människor speciellt alla kurder så att stödja amineh kakebawe.

Amina Kaka Bawa är en modig kvinna och en nationell symbol

Amina Kaka Bawa är en kvinna som har stort inflytande på tänkande och politik i Sverige.Hon har kämpat i flera år för att försvara den kurdiska saken och för kvinnors jämställdhet och frihet och för att bygga en mer rättvis och demokratisk värld. Amina att bli ett så viktigt namn i den politiska historien i Sverige och regionen.


Amina Kaka Bawa är berättelsen om en bytjej vid namn Turjan i Saqiz vars pappas familj pressas av befälhavaren för revolutionsgardets bas i sin by att gifta sig med 13-åriga Amina Efter sex år av Peshmerga, 1992, vid en ålder av 19 lämnade Amina Komala och blev flykting i Sverige.Aminas liv utomlands var svårt.


Amina Kaka Bawa fortsatte sina studier och tog en kandidatexamen i socialrådgivning och en magisterexamen i filosofi från Stockholms universitet.2005 grundade hon den svenska grenen av den franska feministiska organisationen Varken prostituerad eller förtryckt Hon har varit en försvarare av den feministiska rörelsen och kräver kvinnors jämställdhet och frihet i världen Under många år har Amina Kaka Bawa stått i spetsen för kränkningarna och invasionen av Turkiet mot kurder, mord på journalister och yttrandefrihet.


En annan aspekt av Amina Kaka Bawa är hennes modiga position inom det politiska fältet. Tillsammans med hennes modiga ställning och långa och svåra kamp för kvinnors jämställdhet och frihet har hon mött många politiska och underrättelsetryck Men Erdogan, AKP och kemalister ser fortfarande inte kurdernas jämlikhet, frihet, demokrati och oberoende som en separat nation och en naturlig och mänsklig rättighet.


Men det som är viktigt är att Amina Kaka Bawa fortsätter kämpa och prata om frågor som andra inte vågar prata om, vilket är ett tecken på medvetenhet och en stor ansvarskänsla gentemot sig själv, kvinnofrågor och sin nation kurdisk värdighet har kämpat. i 52 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar