lördag 18 juni 2022

Förfärligt !

 


Förfärligt !
Vill bara tillägga att jag två gånger blivit utsatt för trakasserier av ordningsvakter i t-banan - med visserligen några års mellanrum - men obehagligt !!!!

Dessa tillfällen har uppstått när jag har haft mycket långa resor - jobbat sent mm. - och då för att under en dryg timmes resa, vila mina ben, prydligt lagt upp en tidning på motsatt säte, som jag lagt fötterna på och sedan förnöjt blundat för att vila.
Vid båda tillfällena har t-banevagnen varit i stort sett tom ( sent på kvällen ) .
Jag har då blivit lätt ruskad och när jag öppnat ögonen har två vakter stirrat på mig - med frågan - " och hur var det här då !!"
Jag har svarat -allt är ok - när en av dem sedan bett mig att genast ta ned fötterna från sätet - besvarade jag senaste gången, med en något butter kommentar om att jag hade tidningen under och inte besvärade någon.
Min ton var inte nog undfallande, så den ene vakten, brusade upp och började på en något hetsig ordväxling och att man minsann kunde se hur jag satt genom fönstret och att detta verkligen inte såg trevligt ut !
Nåväl ingen skada för mig -- men hur var det man sa - det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål !
.
Om inte en arbetande människa på långfärd kan få vila sina fötter i en tom vagn utan att bli hotad ... tja det tyder ju på att betydligt värre saker kan hända framöver - dessutom ska jag fortsättningsvis behöva vara rädd när mina ben är trötta och behöver vila ?
PS
Båda gångerna var en lågintensiv aggression närvarande.
.
Kan tyckas bagatellartat, men i många andra avseende har vi blivit ett förljuget land, som påstår sig vara en humanitär stormakt, men som du påpekar, finns under ytan en obehaglig våldsamhet och total ignorans gentemot det klassamhälle och den intolerans som socialdemokraterna nu hjälper till att möblera till en sorts IKEA-solidaritet !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar