måndag 16 juli 2018

Sommaren och kärleken Vacation Romance: Är du verkligen redo för en sommarfling?


Sommaren och kärleken
Vacation Romance: Är du verkligen redo för en sommarfling?
Sommar lovin 'hade mig en blast. Sommarlovin "hände så fort". - lyrics from "Summer
Det är en läcker fantasi, eller hur? - Att bli kär när du är på semester eller på sommarjobb på stranden. Filmer som Grease and Dirty Dancing gör det verkar så perfekt, så möjligt, så utan konsekvenser så vet jag inte så, så ångande och drömlik.



När folk tänker på att ha en "sommarromance" tänker de vanligtvis på en fling, inte ett seriöst förhållande. Per definition är en sommar romantik avsedd att vara för endast sommaren. Ofta är det ett svar på att vara i en tillfällig plats, som en längre semester eller ett sommarjobb, där familj och vänner bara inte behöver veta. Avlägsen från ansvar och relationer med det vanliga livet kan en fling tillåta att experimentera med en annan version av dig själv, spontan kul, avslappnad sex och intensitet utan engagemang.

Men det fungerar inte alltid så. Letar du efter en sommarfling? Kanske är det en bra idé att tänka bortom filmerna.

Är du verkligen kapabel att ha en "sticka" utanpå "fling"? Ta en ärlig titt på dig själv. En sommarfling är avsett att vara avslappnad och kort sikt. Om du är någon som ansluter dig intensivt till någon du känner dig attraherad till, särskilt när sex är inblandat, kanske du ska leta efter kärlek i ditt vanliga liv, inte på semester. Det är orättvist för dig själv och för en sommarpartner om du brukar bli kär i kärlek när partnern bara vill ha en sexuell kropp. Om du kämpar med din egen definition av vad som är rätt och moraliskt när det gäller ditt sexuella beteende, är det troligt att du försöker sluta på en fling. Det är orättvist för dig själv och partnern om du använder en fling för att försöka utarbeta dina värden.

Har du realistiska förväntningar? En fling på sommaren innebär att en av er kommer att lämna i slutet av säsongen. Det är viktigt att hålla ditt hjärta lite avskilt eller du kommer sannolikt att bli besviken och skadad. Räkna inte med att den utvecklas till ett långsiktigt eller långdistansförhållande. En sommarfling är avsedd att vara mer som en "vän med fördelar" än en grund för något mer meningsfullt och permanent.

Vet du hur man ska hålla sakerna lediga? Fångad i romantikens spänning, det kan vara lätt att glömma att reglerna för allvarliga dejting inte gäller en fling. Så - träffa inte din älskares familj och vänner. Förvänta dig inte att spendera varje vakna ögonblick tillsammans. Gör inte text upprepade gånger. Gör inte, inte, rör dig inte in ihop. Det här är åtgärderna för allvarliga dejting som inte flingar. Istället gör det till en punkt att ha kul med andra människor för att hålla intensiteten nere. Underhålla din egen plats och återkomma regelbundet. Text endast för att göra eller bekräfta planer, inte skicka "kärleksnoteringar". Håll fokus på roligt med resor till stranden och fester, inte ljusljusdiner.

Kan du kommunicera tydligt? Spänningen att vara annorlunda och att lägga sig i sängen med en söt främling kan göra en seriös konversation som ett avbrott. Medan det kanske inte verkar romantiskt att prata om förväntningar och regler, är det den mest säkra brandväggen för att hålla saker i "sommarflöjts" rike. Det innebär att initiera ämnet om partnern inte gör det. Det betyder att du är så tydlig som du vet hur du ska handla om dina förväntningar och gränser. Det betyder att vara bestämd om ett slutdatum. Om du inte är klar över sådana saker i ditt eget sinne kommer du att skicka av blandade signaler som kommer att vara förvirrande för din älskare och en uppsättning för känslomässig smärta senare. Om du inte pratar om det är missförstånd, frustrationer och heartbreak nästan oundvikliga.

Kan du välja en älskare klokt? Det här är en tuff. Du kan vara tydlig om dina förväntningar och regler, men är den andra personen? Titta på röda flaggor. Är personen på återhämtningen från besviken kärlek? Finns det tecken på känslomässig instabilitet? Får personen besittande om du pratar med andra människor? Vill han eller hon vara med dig ständigt? Det här är beteenden som inte bidrar till en lekfull, icke-stingfestad fling. Med all hjälp, var vänlig, men stryka.

En sommarfling kan vara spännande och roligt - men bara om du heter det för vad det är och agerar i enlighet därmed. Var medveten om att mindre än en tredjedel av sommarens romanser utvecklas till något allvarligt, mycket mindre permanent. Ja, du kan vara en av "undantagen" men det är ett misstag att räkna med det. Om du inte kan tänka på det och vara bekväm med det, kan det hända att det inte är en fling. Spara ditt hjärta för någon som kan erbjuda dig den kärlek du verkligen vill ha.

Men om du verkligen kan skilja kön från kärlek och omedelbar kul från kraven på ett engagerat förhållande, så kan du vara känslomässigt okej för en sommaridyll. Välj då en partner klokt och håll dig trygg. Kommunicera tydligt och ofta. Använd i alla fall skydd. Och var noga med att ni båda förstår att bryta upp på sommarens slut är en del av affären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar