onsdag 3 augusti 2022

Idag är 2022.08.03 samma dag för den 2014.08.03 den islamiska brutala terrorgruppen isis attackerade Shengal, sanjar och kurdiska yazidis

 



Idag är 2022.08.03 samma dag för  den 2014.08.03 den islamiska brutala terrorgruppen isis  attackerade Shengal, sanjar och kurdiska yazidis  och gjorde folkmördet mot yazidi, dem terroristerna tog tusentals flickor.


dem ispamiska terrorister tog dödade männer kvinnor och våldtog flickorna, många länder har godkänd som folkmördet mot yazidi Tyskland redan har godkänd som folkmörd mot yazidi. 

Åtta år har gått sedan massakern på yazidierna

Åtta år har gått sedan försäljningen av Sinjar Massoud Barani sålde Sinjar och Sanjar till ISIS

  En dag som idag överlämnade Barzani Sinjar till ISIS utan något försvar och tusentals kurdiska flickor och kvinnor såldes som slavar på marknaderna.Detta svek kommer aldrig att glömmas.

12 000 Peshmerga P.D.K. på direkt order av Masoud Mustafa Barzani (chefen för Peshmerga-styrkorna i regionen 2014) utan att skjuta ett enda skott på Shingals gator och gränder, lämnade yazidierna ensamma och informerade dem inte ens om att rädda deras liv. ge


Hur räddade Kurdistan People's Defense Forces (KPG), People's Defense Units (YPG) och Women's Defense Units (YPG) yazidier från att rena och öppnade dörrarna till Rojava för dem? Skapade de en mänsklig korridor för dem?


En tid innan ISIS attackerade Shingal, avväpnade P.D.K-styrkor befolkningen i regionen under förevändning att vi är här och försvarar er.


Yazidier bor i två huvudområden i Irak, varav det ena är Sheikhan-staden i norra Mosul och det andra är Shengal-staden på gränsen mellan Irak och Syrien, och deras antal är cirka 500 000 till 700 000.


Yazidier har ständigt mött förtryck och massaker. Enligt historiska dokument stod de inför utrensningsattacker 73 gånger, vilket de kallar dessa attacker för "order".


Den sista ordern var attacken som Daesh utförde på Shingal och dess omgivningar 2014, och tusentals yazidiska kvinnor fördes som konkubiner till Mosul och Syrien, och invånarna i Shingal och dess omgivningar fördrevs i provinserna Kurdistan och Rojava .


På morgonen den 3 augusti 2014, efter att peshmergastyrkorna från P.D.K. var säkra på att ISIS skulle attackera Shingal, lämnade de frontlinjens skyttegravar och evakuerade fullständigt hela området runt tiotiden.


Efter att Barzanis styrkor lämnat området och ISIS lämnat Peshmergas fästen bakom sig och nått Shingal utan något motstånd.


Denna ISIS-attack var så plötslig att yaziderna inte kunde gå utanför staden och få av dem som var beväpnade försvarades. Några tillfångatogs och omkring 400 000 åkte till Shengalberget.


Gerillastyrkor gick omedelbart för att hjälpa yazidierna och ville åka till Shingal, men Barzanis styrkor stoppade dem och efter mycket ansträngning nådde de Shingalberget och öppnade en korridor för yazidierna att ta sig till Shingalberget.


Samtidigt nådde YPG- och YPG-styrkor Shengal Mountain från Rojava och sida vid sida med gerillastyrkor förhindrade de ISIS attacker mot Shengal Mountain.


Med blodet från 363 gerillasoldater och kämpar räddades yazidierna från utrensningen


Den dagen, om det inte var för försvaret av HPG-, YPG- och YPJ-styrkorna, är det möjligt att 400 000 yazidier som åkte till Shengalberget skulle ha massakrerats och berget skulle vara rött av deras blod.


Under åtta dagar av motstånd och försvar av yazidier i Shengalberget kunde HPG- och Yejastar-gerillan och YPG- och YPG-krigare skapa ett sätt att föra yazidier från Shengalberget till Rojava, Kurdistan.


Under skapandet av denna rutt och i konfrontationen mellan ISIS och gerillastyrkorna och Rojava-soldater, blev mer än 37 gerillasoldater och krigare martyrer.


Enligt informationen som YBSH media gav till nyhetsbyrån Rojnews, i berättelsen om motstånd och försvar av yazidier, blev 363 Grila och Shervan YPG och YPG, YBSH och YJSH.


Enligt relaterade irakiska organisationer massakrerades människor på 80 platser och 2 293 människor massakrerades på bara några dagar.


Enligt internationella människorättsorganisationer kidnappades 6 373 personer, varav 3 504 kvinnor och 2 869 män, och 220 personer saknas.


Än så länge är 2 880 personers öde okänt, varav 1 304 kvinnor och 1 576 män.


Antalet barn som förlorat sin pappa är 1 759 barn och antalet barn som förlorat sin mamma är 407. Dessutom förlorade 2 tusen 745 barn både sin far och mor.


Dessutom fördrevs 310 000 yazidier från sin hemstad och hemort, och 100 000 av dem migrerade utomlands.


Samtidigt var 2 745 barn offer för detta brutala brott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar