torsdag 26 mars 2020

Terrorhotet från högerextremt håll har ökat



Terrorhotet från högerextremt håll har ökat, medan det islamistiska våldsbejakande hotet har avtagit, enligt Säpos årsbok för 2019.”
”Under förra året inträffade högerextrema terrordåd i bland annat Nya Zeeland, USA, Norge och Tyskland, enligt Säpos årsbok för 2019. Rapporten säger även att terrorhot med högerextrem ideologi får mer och mer spridning.


Risken för att fler individer kan inspireras till attentat eller grova våldbrott ökar därför.
– Det är en utveckling som understöds av främmande makt och som tjänar på en ökad polarisering i vårt samhälle. Flera individer radikaliseras via internet utifrån rasism, främlingsfientlighet och andra konspirationsteorier, säger Klas Friberg.”
Här är länk till rapporten om någon vill ha mer information: https://www.sakerhetspolisen.se/…/sakerhetspolisen-2019.html.
Att Kina och Ryssland har hela tiden bedrivit underrättelse verksamhet och vi trots allt har goda förbindelser med dessa två länder samt Iran är ett mysterium! SÄPO presenterar inte någon eller några högerextrema individer eller grupper utan hänvisar till eventuella inspirationer avseende högerextremism i andra länder. SÄPO har däremot ingen oro för tickande bomben med islamister! Ytterst förvånansvärt! Vart har uppemot några hundra (en brigad av fanatiska krigare) s.k. IS krigare/återvändande tagit vägen? Inget besked om detta!
Det är säkert inte helt fel...men de som växer och gror och finansieras med våra skattepengar..är inte i minoritet här...när man går ut så här...är man fel ute...det är politiken som göder den högerextrema "ideologin"...och...det understödjande (skattemedel) ekonomiska biståndet som göder jihadism/terror...SÅ SÄPO GÅ INTE VÄNSTERFALANGEN ÄRENDEN...utan ta ert ansvar!!!!!
Namnge vilka fysiska höger grupperingar/organisationer som är aktiva i Sverige idag, någon?
Finns säkert ett sådant hot som måste tas på lika stort allvar som islamismen, men som Friberg säger göds det av polariseringen i samhället. Frågan är då vad det är som göder denna polarisering...?
Jag kan givetvis inte göra någon mer tillförlitlig bedömning av hoten än Säpo. Men en vag känsla når mig: De högerextremistiska hoten (som på inget sätt ska ignoreras, tonas ned eller försvaras) ökar I DEN EKOKAMMARE som utgörs av dagens mediaklimat. Samtidigt, i samma ekokammare, är de ljuddämpande utrustningarna riktigt effektiva när det gäller t ex Boko Harams otaliga och blodiga angrepp mot kristna i Afrika.
 I rapporten ovan står det att antalet terrorattentat utförda av högerextremister ökat och att terrorattentat av islamister minskat från en tidigare hög nivå. Några siffror ges inte i rapporten vad jag kan se i alla fall. Vilka som utgör störst hot framkommer alltså inte. Men hot som hot. De triggar väl varandra. I en bedömning av terrorhot mot Sverige 2019 från Nationellt centrum för terrorhotbedömning (NCT) skriver man att "Terrorhotet mot Sverige från islamistiskt motiverad terrorism bedöms utgöra ett förhöjt hot (3)." "Terrorhotet mot Sverige från våldsbejakande högerextremism bedöms utgöra ett lågt hot (2)."
NCT är en permanent arbetsgrupp med personal från Säkerhetspolisen, Försvarets radioanstalt (FRA) och Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must). Uppgiften är att göra strategiska bedömningar av terrorhotet mot Sverige och svenska intressen på kort och lång sikt. https://www.sakerhetspolisen.se/.../NCT-Helarsbedomning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar