lördag 10 augusti 2019

Malmö är en god plats för antisemitismen vi har hämnat i mitt i en nazistiska plats.



Malmö är en god plats för antisemitismen vi har hämnat i mitt i en nazistiska plats.
idag i malmö inom myndigheternas personalen i malmö själva är antisemitismen
 Mira Kelber. Foto: Lova Nyqvist Sköld/Sveriges Radi
Publicerat tisdag 6 augusti kl 06.22

Unga judar i Malmö vittnar om utsatthet

Judiska församlingen i Malmö vill ha utbildning i skolorna för att motverka antisemitismen.

Europeiska judar i åldrarna 16–34 år utsätts i högre grad för antisemitiska trakasserier än vad deras föräldrageneration gjorde, enligt en rapport från EU-kommissionen och EU:s byrå för mänskliga rättigheter.

Unga judar väljer att flytta från Malmö säger 19-åriga Mira Kelber till P3 Nyheter. Hennes pappa flydde från förintelsen med sin familj.


– Om man tänker hur lång tid det var sedan förintelsen och mina släktingar blev mördade: att folk bär på samma rädsla. Där borde kommunen göra bättre. För de är de som ska ta hand om sina medborgare.
https://sverigesradio.¨
...
--------------------------------------------------


Man vågar inte gå till skolan med synlig davidsstjärna"

Publicerat tisdag 6 augusti kl 10.03
Daniel Vaknine började gymnasiet 2016. Han bytte skola efter bara en månad och tycker inte skolorna i Malmö gör tillräckligt mot antisemitism.

– Nästan alla judar väljer mellan tre skolor i Malmö. Det skulle aldrig komma upp att någon vill gå en skola som anses som osäker för judar, säger 18-årige Daniel Vaknine till P3 Nyheter.

Han hörde hur andra elever la kommentarer om judar och att vid ett tillfälle skickades en bild på en svastika i sociala medier.


– Osäkert betyder att man inte kan gå på skolan med en synlig davidsstjärna för då är risken hög att man blir hotad, påhoppad, att någon följer efter en från skolan eller till och med att man blir nedslagen.
https://sverigesradio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar