lördag 6 april 2019

USA terrorstämplar Iranska regimens revolutionsguarde




USA terrorstämplar Iranska regimens revolutionsguarde
USA vill för upp iranska regimens revolutionsledare (IRGC) på sin terroristlista, rapporterar Reuters på lördag.


Beslutet kommer att presenteras redan redan på måndag, enligt en amerikansk tjänsteman. Beslutet att eskalerar den amerikanska presskampanjen mot Teheran.
Om USA terrorstämplar revolutionsgardet blir det första gången USA klassificerar ett annat lands militär som en terroristorganisation.
Iranska regimen har reagerat stark på beslutet.
”Om revolutionsgardet sätts på Amerikas lista över terrorgrupper sätter vi landets militär på svarta listan över terrorgrupper, intill Daesh”, twittrar Heshmatollah Falahatpisheh, ordförande i det iranska parlamentets säkerhetsutskot
USA:s utrikesdepartement i sin årliga rapport om terrorism i världen som publicerades i september förra året sade att: Iran under prästerskapets styre är alltjämt världens största statliga sponsor av terrorism.
Irans revolutionsgarde bildades efter revolutionen i landet 1979 och har som främsta uppgift att skydda det styrande prästerskapet. Revolutionsgardet, en halvmilitär styrka och underrättelsetjänst, har även utvecklats till ett jättelikt affärsimperium och har stort inflytande på landets ekonomi och politik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar