söndag 17 februari 2019

Sociala orättvisor...Hur mår egentligen invandrarkvinnor?



Sociala orättvisor...Hur mår egentligen invandrarkvinnor?
Psykiak ohälsa ökar bland kvinnor läser jag på Tv4- text, 115. Fyra av 10 kvinnor är sjukskrivna på grund av psykiska besvär. Det är framför allt bland kvinnor mitt i livet som den psykiska ohälsan ökar. Hur är det bland invandra kvinnor undrar jag och vem bryr sig om de kvinnor? Ingen.


Sverige sviker dessa kvinnor på alla sätt och vis och psykisk ohälsa är vanligare bland invandra kvinnor eftersom de kvinnor har sämre levnadsvillkor. De kvinnor isoleras i Sverige, saknar ett värdefull liv och har otrygg ekonomi, samt öven diskrimineras, utsatts för rasism och främlingsfientlighet och är förtryckta och behandlas som mindre värda i Sverige. I Sverige prioriteras alls inte invandrarkvinnor.
Jämställdhet som vi hör varje dag talas om , lika värde och lika rätt, rätt till livet, rätt till drömmen, rätt till vården, rätt till heltid eller halvtid handlar inte om alla som bor i Sverige.
Istället finns det en privilegierad grupp av landets befolkning som politiker och feminister tänker på när de utrycker sina åsikter och det är etniskt svenska kvinnor. På övriga kvinnor får tydligen begås systematiska kräkningar som leder till psykisk ohälsa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar