söndag 17 februari 2019

Debatten om slöja på


Debatten om slöja på
har rasat igen. Man bli bara rasande på de som försvarar detta förtryckande uniform på barn.




 I Iran, Saudiarabien mfl döms kvinnor som kämpar emot tvångslöjan till långa fängelsestraff och höga böter. I Sverige utsätts journalister, aktivister - ofta kvinnor för näthat, uppsägningar och förtroendekris för att man står upp för samma kamp som iranska, kurdiska, arabiska ... kvinnor gör i sina hemländer. Det är skandalöst!
Muslimofobi måste bekämpas varje dag och varje stund precis som hatet mot homosexuella, antisemitisk mm ska bekämpas!
Men de som försvarar förtryck, slöja på barn, könsapartheid, religiösa skolor mm underlättar inte ett dugg för utsatta barn. Att försvara förtryck är att normalisera och särbehandla muslimska barn.
I allt annat står kvinnokampen på samma sidan men så fort frågan handlar om religion , i synnerhet Islam blir alla tysta eller nedtystade!
Sist inte minst, i Sverige finns fler hundratusentals människor med muslimsk påbrå eller troende muslimer som själva levt förtryck inte minst av islamistiska regimer. Men precis i hemlandet som i Sverige finns en del islamister båda män och kvinnor som är självutnämnda megafon för alla muslimer. När dessa organiserade islamister, anhängare till islamism i synnerhet Broderskapet som är väletablerade i samhället och inom politiska partierna skriver och debatterar, organiserade ringer till myndigheter och politiska partier, skriver i sociala medier osv. Skärms många till tystnad! Är faktiskt yttrandefrihets problem!
Finns inte svart eller vitt i denna debatt. Men en sak är klart, står vi för alla barns rättigheter, då ska vi också stå upp för alla flickebarnens rättigheter oavsett religösa eller kulturella förtecken! Barn kan inte fattar varför de ska bära slöja och täcka sina hår!? Jag skräms av män och kvinnor i detta land som menar på att slöja är en ”rättighet” för barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar