torsdag 24 januari 2019

USA: nya sanktioner mot Iranstödda flygbolag och militärstyrkor


USA: nya sanktioner mot Iranstödda flygbolag och militärstyrkor,
Förenta staterna införde nya sanktioner riktade mot två Iranstödda militärgrupper och två flygbolag som hjälper till att skicka vapen till Syrien.


Alla fyra grupperna är kopplade till Irans Mahan Air och iranska regimens revolutionsgardets utlandsstyrka, Quds, som båda är redan svartlistade, sade USA:s finansdepartement i ett uttalande.
Fatemiyoun-divisionen och Zaynabiyoun-brigaden utsetts för sanktionen för att tillhandahåller materiellt stöd till IRGC-QF, sade uttalandet.
”Sanktioner mot de Iran-stödda miliser och andra utländska ombud är en del av vår pågående presskampanj för att stänga ned de olagliga nätverk som regimen använder för att exportera terrorism och oro över hela världen”, sade finansminister Steven Mnuchin i ett uttalande.

Sedan president Donald Trump tillkännagav att Washington kommer att dra tillbaka sina cirka 2000 soldater i Syrien, har administrationen försökt att undanröja oro för att islamiska statsmilitanter skulle kunna komma tillbaka i regionen, eller att Iran och Ryssland kommer att dra nytta av USA:s tillbakadragande .
Förenta staterna införde sanktioner mot Mahan Air 2011 och sade att det gav ekonomiskt och annat stöd till Irans islamiska revolutionsgarde.
Iran-baserad, Qeshm Fars Air, utsågs för sanktioner eftersom ägs eller kontrolleras av Mahan Air och för att ge materiellt stöd till Quds Force. Armeniens baserade Flight Travel LLC agerar för eller på uppdrag av Mahan Air, som transporterar Iran-allierad personal och vapen till Syrien, sade finasdepartamentet.
Sigal Mandelker, undersekreterare för terrorism och finansiell intelligens, sade att finnasdepartamentet är aggressivt inriktade på grupper som stöder Mahan air.
”Iran fortsätter att utnyttja Mahan Air och dess kommersiella luftfartssektor för att transportera individer och vapen som behövs för att utföra denna tragiska kampanj och att bränna sekterisk konflikt i hela regionen”, sa hon i uttalandet.
FFFi.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar