måndag 21 januari 2019

Svenska Regeringen kommer kriminalisera deltagande i terrororganisationer. Inte en dag för tidigt!








 Svenska Regeringen kommer kriminalisera deltagande i terrororganisationer. Inte en dag för tidigt!

Inte en dag för tidigt utan många år Försent ! Där Morgan har Obstruerat ändå tills EU tog han i örat !

Vilka terrororganisationer? Tror inte de kommer kriminalisera de som har sin grund i islam för det är de för fega för och då förlorar de röster. Vi kommer att garantera Svenska regeringen kommer att göra lag missbruk mot andra oskyldiga människor än dem skulle vara emot dem officiella terrororganisationen som begått för brott mot mänskligheten i Syrien och irak.
Vilka handlingar som faller under kategorin "statsterrorism" är i likhet med "terrorism" kontroversiellt, saknar juridisk definition och används ofta av representanter av en stat i anklagelser mot andra staters agerande.En terroriststat är territoriellt separat politisk enhet som använder våld och våld mot andra stater .
Svenska regeringen ska kriminalisera folk som deltog med terrororganisationen? om det skulle vara rätt dem som åkte till Teheran och försökte samarbeta med iranska terroristiska regimen borde inför rätta därför att dem åkte till ett land som stödjer terrorist även har gjort många terrorattack i europeiska länder, Berlin, Rome, Paris, Genève Schweiz, Wien huvudstad i Österrike i 90 talet här i Sverige, men herr Stefan Löven åkte till det iranska terroristiska land och träffade iranska terrorist ledare i Teheran,, fortfarande vi aktivister i Sverige känner till hur Svenska politiker pressar på oss via arbetsförmedlingen och andra myndigheter. Det kallar vi jinguli finguli. Ett tak och två luftar, Vi tror det kommer bli mer affärs handlingar än skulle bli terrorist bekämpning..
Var föraren psykiskt sjuk eller en organiserad terrorist? Nästan ... Vad innebär terror egentligen? Terror är latin och betyder rädsla, fruktan.
Experterna: Då räknas det som terrorism
Det ifrågasätts ibland vilka händelser som man benämner som terrorism. Vad innebär egentligen terrorism och vem räknas som terrorist? Metro frågar två terroristforskare.
Det finns ingen gemensam definition av begreppet terrorism och därför inte heller begreppet terrorist i världen. Varje land definierar terrorism utifrån sina egna intressen. Men däremot har medlemsländerna inom EU kommit överens om en gemensam definition av terroristbrott. Den definitionen har också införts i svensk lag.

– Man ska vilja skrämma någon att inte ta politiska beslut för att i sin tur uppfylla politiska mål, sammanfattar Hans Brun, terroristforskare vid King’s college i London.

Det finns tre kriterier för att uppnå EU:s och Sveriges definition av terroristbrott. Det är handlingar som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om de syftar till att:
1. Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp
2. Tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd
3. Destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer, enligt Säkerhetspolisen och Svensk författningsförsamling.

►LÄS MER:  Expert: Därför hör du mer om dåden i Bryssel än andra liknande attacker



Man behöver inte ingå i ett terrorstämplat nätverk för att räknas som terrorist. Anders Breivik, som dödade 67 personer i Norge 2013 och som dömdes för massmord och terrorbrott, är ett exempel på en ny form av terrorist, en ensam terrorist, förklarar terrorforskaren Hans Brun.

– Han är ett uttryck för den nya, ensamma terroristen. Ensamvargarna som orsakar stor skada. Han hade ett manifest som visar att han agerade utifrån ideologi – det kan inte bli mycket tydligare än så, säger terrorforskaren Hans Brun.

►LÄS MER:  Tidigare stora terrordåd som skakat världen

Vid skolattacken i Trollhättan talade flera om händelsen som ett terrorbrott eftersom gärningspersonen ska ha valt ut sina offer efter hudfärg. Magnus Ranstorp trodde att det skulle definieras som ett terrorbrott, då han ansåg gärningen innehöll aspekter som kan ligga inom ramarna för terrorism, men polisen benämnde det istället som ett rasistiskt hatbrott.

– I Sverige har vi inte haft många fällande domar i terroristrättegångar. När vi antog lagen innebar det högre beviskrav för att det skulle klassas som terroristbrott. Det är mycket som ska stämma exat in, säger Magnus Ranstorp.

Vid morden på IKEA, där en asylsökande man högg ner och dödade en mamma och hennes son saknades däremot helt politiskt syfte och det var inget terrorbrott.


– Gärningsmannen ville vinna egna fördelar – det är skillnad på egenvinning och politiska motiv, förklarar Magnus Ranstorp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar