tisdag 22 januari 2019

Nej tack till Erdogans inflytande! Så länge den svenska regering blundar för deras fascistiska värderingar kommer de ha stort inflyttande i Sverige , tyvärr!!







Nej tack till Erdogans inflytande!

 Så länge den svenska regering blundar för deras fascistiska värderingar kommer de ha stort inflyttande i Sverige , tyvärr!!



Den turkiska nationalistiska, fascistiska och islamistiska politiken är ett hot mot Sverige. Rasism, fascism och ultranationalism blir inte mer rumsren p.g.a att den har utomeuropeiska rötter!
Om man kan utestänga SD på grund av att man ogillar deras politik, så ska man också utesluta politiska företrädare som har band till islamistiska och eller nationalistiska rörelser!






Det har under många år talats om hot mot Sverige från främmande makter och då speciellt från Ryssland men även länder som Kina. En av de regimer som har påverkat svensk politik mest senaste åren är den turkiska. Det har den gjort genom etniska och religiösa föreningar i Sverige.

Vi måste börja diskutera om vi ska tillåta föreningar som Turkiska Riksförbundet och Turkiska Ungdomsförbundet att ha inflytande över svenska demokratiska partier. Vi måste diskutera om vi ska tillåta människor som är aktiva inom islamistiska, rasistiska eller fascistiska föreningar ska få vara aktiva inom våra demokratiska partier.


De senaste åren har det inte undgått någon att Turkiet fängslat parlamentsledamöter, professorer, studenter och lokalpolitiker. Turkiet har den högsta andelen fängslade journalister i världen, oftast utan bevis. Det ska inte mer till än en positiv artikel i en tidning om YPG/YPJ:s kamp mot islamiska staten för att få en journalist fängslad. Landet har inte längre någon akademisk frihet, långt mindre kring de ämnesområden som berör minoriteters rättigheter.

Är detta en utveckling svenska partier önskar se i Sverige?


Grå Vargarna är inte vilken organisation som helst. Den är ultranationalistisk och nyfascistisk organisation. Enligt turkiska myndigheter ligger rörelsen bakom över 700 mord, varav det mest kända är kanske mordförsöket på Påven Johannes Paulus II. Turkiska högerextrema partiet MHP ungdomsorganisation är Grå Vargarna och partiet MHP är allierade med Erdogans AKP.

Sommaren 2011 arrangerade den S- politikern Sultan Kayhan (dåvarande ungdomsansvarig i Turkiska Riksförbundet) tillsammans med Sami Görgülü (Grå Vargarnas dåvarande officiella representant i Göteborg) och Hasan Dölek (dåvarande ordförande i Turkiska Riksförbundet) ett mycket uppmärksammat rasistisk och ultranationalistisk möte på Medborgarplatsen i Stockholm. I somras var Keyhan på samma middagsbjudning som en ledande företrädare för Grå vargarna i Sverige. Hon reste även till Kulu, Grå Varganas starkaste fäste i Turkiet tillsammans med Mikail Yüksel för att kampanja där inför valet.

Sedan när ska politiker umgås med grupper som är ett hot mot demokratin utan att det blir konsekvenser i Sverige?

Torsdagen den 30 juli 2015 kunde vi se den första pro-IS-demonstrationen i Sverige. Turkiska riksförbundet som hade kallat till demonstrationen prydde då sin hemsida stolt med en svart-vit turkisk flagga, som ett tecken på stödet till IS.

För närvarande beräknas cirka 3000 våldsbejakande extremister befinna sig i Sverige.

Sommaren 2016 skanderade dåvarande Turkiska riksförbundets vice ordförande Barbaros Leylani ”Död åt de armeniska hundarna. Död! Död! Mina kära raskamrater! Vi tycker inte om blod men vi kan låta blod flyta om det behövs!” under en demonstration i Stockholm.

Mikail Yüksel, f.d riksdagskandidat för C i Göteborg, var en tydlig megafon för Turkiets president Erdogan i Sverige. Han hade även täta band med Grå Vargarna (turkiska: Bozkurtlar), vars åsikter och ideologi inte hör hemma inom demokratiska partier, någonsin.

Under 2016 avslöjades att Mehmet Kaplan, då riksdagsledamot för Mp och ledamot i

Justitieutskottet och Utrikesutskottet, hade band till Grå Vargarna, men hade även tät kontakt med Erdogans parti i Turkiet AKP, och våldsbejakande extremismrörelser såsom Millî Görüş.

Kaplan fick avgå som en konsekvens av att ha ätit middag 2015 med ultranationalistiska Grå vargarna.

När den nya kulturministern Amanda Lind nu hyllar Kaplan kan man inget annat än chockeras av att Kaplans namn nämns i samband med ord som ”demokrati, jämställdhet och rättvisa”!

Det har gått för långt när insikten inte infinner sig hos beslutsfattarna, men dock hos oss andra.

Dessa skandaler har uppstått av den enkla anledningen att man har fiskat röster i grumliga vatten, och inte p.g.a att partierna varit naiva. Man har velat komma åt de röster som Turkiska Ungdomsförbundet, Turkiska Riksförbundet och andra nationalistiska och eller islamistiska organisationer kan ge.

Därför har man låtit dessa politiker få göra politisk karriär, och partierna tar inte ansvar förrän det blir uppmärksammat i media. S, C och MP har utåt sett en antirasistisk värdegrund, men likaså har det senaste åren uppstått den ena efter den andra skandal som är kopplad till ultranationalism, nyfascism, antisemitism, homofobi och rasism dykt upp.

Ekot kunde i juni 2018 avslöja att den danska säkerhetspolisen 2017 hade uppgifter om att Turkiet planerade politiskt motiverade mord på oppositionella i Danmark. Det här var inte första gången Turkiet anklagas för den här typen av operationer utomlands.

Vi skulle inte tillåta att partiföreträdare ha band till nordisk ungdom eller nordiska motståndsrörelsen och lika illa är det när politiker åker på resor, demonstrerar, äter middag, eller har band till turkiska nationalistiska och islamistiska rörelser, och ännu värre är det om de har band till de turkiska partierna MHP eller Erdogans AKP.

Våra förslag är mer öppenhet, mer synlighet och fler konsekvenser när demokratin utsätts för hot och infiltrering av odemokratiska krafter. Vi föreslår att riksdagspartierna sätter sig ner och hittar en linje i förhållande till Turkiet och islamister. Tiden är förbi där man kunde titta på varandra i oron om att tappa väljarstöd bland dessa grupper. Vi lever i en global värld, och svenska partier måste ta sitt eget ansvar och ansvar för Sveriges demokratiska politik gentemot

samhällets medborgare.

Man behöver se över om man kan göra som Österrike där man stängde sju moskéer och utvisade ett antal turkiska imamer tidigare i år. Man måste se över och modernisera

lagstiftningen och ta efter länder som Norge och Danmark, där rekrytering till våldsbejakande grupper kan leda till långa fängelsestraff. Se t.ex norska islamisten Ubaydullah Hussain som dömdes till nio års fängelse för rekrytering till terrorgruppen IS.

Om Sverige menar allvar med allas lika värde och vara ett demokratiskt land och humanistiskt land så måste man bekämpa alla organisationer som har kopplingar till muslimska brödraskapet (då den turkiska regimen stödjer dem) och organisationer som lobbar för totalitära regimer såsom den turkiska, och förbjuda utländsk som svensk finansiering av dessa.

Sveriges politiker måste göra vad som krävs för att visa att parallellsamhällen, ultranationalism, politisk islam och radikalisering inte har någon plats i vårt samhälle, och man kan börja med att rensa framför sin egen dörr. Gör om och gör rätt i demokratins namn. Inget annat kan accepteras!

I Regeringsförklaringen står att ”I flera länder har krafter med antidemokratisk agenda nått ända fram till regeringsmakten” men orden ock så i Sverige föll bort, rasism är alltid skit sa Löfven en gång men det är även fascism. Miljöpartiets avgående partisekreterare och nytillträdda Kultur- och Demokratiminister, Amanda Lind skriver att Kaplan är hjälte. En vän av Erdogans AKP, Milli Görüs, Iskenderpasa cemaati, Muslimska Brödraskapet, Ship to Gaza.... Men det stämmer att han var pionjär som Lind skrev, pionjär för islamismen i en svensk regering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar