tisdag 22 januari 2019

De omfattande israeliska attackerna mot iranska mål i Syrien natten till måndagen var enligt officiella talesmän ett svar på Irans missilattack.


De omfattande israeliska attackerna mot iranska mål i Syrien natten till måndagen var enligt officiella talesmän ett svar på Irans missilattack. Under en timme bombades iranska mål kring Damaskus, flera av dem inne på syriska baser. Innan dess hade Israel meddelat den syriska regeringen att om dess luftvärn besköt de israeliska planen skulle Israel attackera luftvärnsbatterierna.



Syrierna ignorerade det israeliska hotet och sände skurar av SAM-missiler mot de israeliska planen – varpå israelerna slog ut ett par syriska luftvärnsramper. I och med detta hettas relationerna Israel-Ryssland samtidigt upp, eftersom de ryska systemens oförmåga att freda det syriska luftrummet generar Moskva. I en rysk bulletin meddelades att fyra syrier dödats av de israeliska missilerna, men att de allra flesta av dessa skjutits ned. Syriska oppositionskällor uppger att elva syrier dödades."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar