söndag 6 januari 2019

ISIS terrorister och IS krigare skall också straffas 50 år efter deres brott.



Isis den islamiska brutala terrorgruppen är en krigsförbrytare grupp om någon har deltog  med isis eller har varit med isis då euroepiska länder även skandinaviska länder borde inför rätta dem och fängsla dem därför att dem är farliga för Sveriges framtiden.
 ISIS terrorister och IS krigare skall också straffas 50 år efter deres brott.
Om så är fallet - tycker jag alla terrordömda såsom Akilov ska försättas på fri fot. Det ska inte vara skillnad på att begå terrorism i Stockholm eller Mosul! Eller är inte alla människor lika inför lagen?
I Norge dömer man upp till 10 år fängelse för att rekrytera till jidast grupper - i Sverige är det mer eller mindre lagligt att begå terrorism utomlands!
Från Mars 2018:
"Säkerhetspolisen varnar för att när IS-resenärer blir färre och fler återvänder ökar risken för terrordåd på hemmaplan. Säpo bedömer att att den våldsbejakande islamismen utgör det största hotet mot Sverige, i senaste årsrapporten.
Kommunerna ute i landet larmar om att det är svårt att få information om individer som återvänder från IS – att man helt enkelt inte vet vilka de är."
_______
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke var inbjuden till Agenda förra veckan för att svara på frågor om hur svenska myndigheter hanterar IS-krigare som återvänder till Sverige. Hon kritiserades för att hon svarat otydligt på viktiga frågor. Bland annat lyfte hon fram Umeå som ett gott exempel i arbetet med avradikalisering. Men Umeå har inte haft några återvändare.
Nu var det justitieminister Morgan Johansson (S) som satt i Agendas heta stol, där han bland annat fick svara på hur information ska nå kommunerna.
________
Morgan Johansson säger att man inte kan "straffa i efterhand".
– Vi har inte möjlighet till retroaktiv lagstiftning och straffa folk i efterhand. Sverige är en rätt stat och det där ska vi nog hålla på. När Jan Björklund säger så måste jag påpeka att politiker inte kan inleda förundersökning, det är polis och åklagare som gör det."Det är ett krigsbrott dom begått. Finns internationella lagar som styr detta. Jagar fortfarande nazister från ww2. Varför ska dessa äckel komma undan med detta?
Det kallas rättssäkerhet, dvs man kan inte lagstifta retroaktivt. Det gäller även i Norge och Danmark och i hela den övriga civiliserade världen. Men skulle de begått ett brott som redan är kriminaliserat, t ex mord, kan de självklart straffas. Men att införa nya brott och låta det gälla retroaktivt är helt fel. Tilläggas kan att jag inte på något sätt sympatiserar med Johansson politiskt, tvärtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar