lördag 19 januari 2019

En källa från Turkiet som ville inte säga sitt namn avslöjade en viktiga saker som turkiet håller med på mot kurdiska folket. ,





En källa från  Turkiet som ville inte säga sitt namn avslöjade en viktiga saker som Turkiet håller med på mot kurdiska folket. , Då turkiska regimen har  kallat alla iranska oppositionen till en hemliga möte i olika europeiska och västvärldens länder, för att diskutera om framtiden samarbete mot kurdiska rörelse i mellan östern.
mellan november och december Turkiska under rättelsetjänsten medlemmar två gånger träffade iranska organisationen som tillhör till Herr reza pahlavi dem hade en överenskommelse för att i framtiden samarbeta mot kurdiska rörelse.
samma källan avslöjade att för några veckor sedan i frankrike igen turkiska delegationer träffade pmoi medlemmar och diskuterade så att med  pmoi för att i framtiden dem skulle samarbeta mot  kurdiska rörelse i Iran också i hela mellanöstern.
Turkiet försöker att på verkar iranska oppositionen mot kurdiska folket innan iranska folket skulle störta iranska religiösa regimen i iran.
Turkiska regimen är oroliga över om iranska regimen bli störtas då kanske kurdiska folket ska göra en självständighets land där i områden som kurderna bor, Då Turkiet vill inte att östra kurdistan ska bli samma som irakiska kurdistan eller den syriska kurdistan.. därför att försöker att hålla kontakter med iranska oppositionen,  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar