torsdag 13 december 2018

stoppa barnäktenskap Om du inte förstår varför vi borde ha nolltolerans mot barnäktenskap och tvångsäktenskap, varför vi borde ge förövarna långa fängelsestraff efter denna texten - så vet jag inte vad som behövs.


stoppa barnäktenskap Om du inte förstår varför vi borde ha nolltolerans mot barnäktenskap och tvångsäktenskap, varför vi borde ge förövarna långa fängelsestraff efter denna texten - så vet jag inte vad som behövs... Det sker otroligt många tvångsäktenskap mellan invandrade här i Sverige idag....... och de skickar efter kusiner och släktingar som smugglas hit idag. 
Alla betalda och köpta
Få situationer i mitt liv har varit så svåra som mötet med 60-åriga Ahmad och hans tolvåriga fru Sohaila.
Han gifte sig med henne när hon var tio år och han tycker inte att han har gjort något fel – han frågade hennes pappa om lov och han betalade för henne.
Däremot tycker han att hon gör fel – för att hon säger att hon inte älskar honom och att hon inte vill ha sex med honom.

Han tycker också att det är en skam att hon ber om att få gå i skolan. Han säger att det går emot kulturen. Hon får inte ens gå utanför dörren utan honom.
Under intervjun började både Ahmad och Sohaila gråta.
Hon för att hon inte vill vara gift med honom – hon sa att hon hellre vill ta livet av sig än vara gift med honom – men hennes mamma har sagt till henne att självmord är emot islam.
Han för att han blev så kränkt av det hon sa att han ville slå henne.
Ahmad tog tag om hennes nacke och drog henne till sig med våld och visade med knytnävarna hur han brukar slå henne över kroppen.
Han förklarade att det är det enda sättet han känner till för att tillrättavisa henne.
Sohailas mamma sa att hon älskar sin dotter men att detta är en del av livet för kvinnor i Afghanistan och att hon själv har blivit mycket mer våldtagen och misshandlad än henne.
Hon sa också att det skulle vara mycket dåligt för familjen om dottern vill skilja sig.
För Sohaila, som drömmer om att gå i skola och utbilda sig till läkare, finns ingen utväg. Hon säger att hon inte kan fly från Ahmad och att det enda slutet hon ser är att familjen dödar henne – eller att hon dödar sig själv.
Amnesty uppskattar att 80-90 procent av kvinnorna i Afghanistan är utsatta för tvångsäktenskap.
Enligt en FN-rapport från 2016 gifts hälften bort före 19 års ålder, varav 40 procent av dessa när de är mellan 10-13 år.
– Det ger glädje till män när flickorna är väldigt små, sa 60-åriga Ahmad.
Sohaila är hans tredje hustru.
Läs hela deras berättelse här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar