söndag 21 oktober 2018

En källa i turkiet som ville inte avslöja sitt namn ,, avslöjade att två turkiska M:I:T officer spelade för stor roll för att lämna viktiga information om Jamal Khashoggi till saudiska konsulaten i istanbul innan Jamal Khashoggi besökte saudiska konsulaten. Turkiska M:I:T underrättelsetjänsten var medveten att Jamal Khashoggi blev mördades.



En källa i turkiet  som ville inte avslöja sitt namn ,, avslöjade att  två turkiska M:I:T officer spelade för stor roll för att lämna viktiga information om Jamal Khashoggi till saudiska konsulaten i istanbul innan Jamal Khashoggi besökte saudiska konsulaten. Turkiska M:I:T  underrättelsetjänsten var medveten att Jamal Khashoggi blev mördades.
Turkiska regimen försöker att utnyttja Jamal Khashoggi s fil för att närmara sig till usa och skaffa goda relationen med usa igen.
 saar samma källan har sagt att den turkiska underrättelsetjänsten M:I:T deltog i mordet på Jamal Khashoggi den 2018.10.02, därför att turkiska regim visste att usa kommer att reagera för det händelsen också turkiska regimen kan utnyttja situationen för att öppna ny dörr med usa
Bra att turkiska statsledningen engagerar sig för saudiska journalisters rättigheter och välbefinnande. En vacker dag kanske denna omtanke också omfattar turkiska journalister..."

17 journalister har blivit mördade i Turkiet sen 1995. Turkiet har den högsta andelen fängslade journalister i världen, oftast utan bevis eller rättvisa rättegångar.

Bild på den mördade armeniska journalisten Hrant Dink, Hrant Dink mördades den 19 januari 2007 utanför Agos kontor i Istanbul.
Jamal Khashoggi s farbror gift med en iranska kvinna shahpari Zangeneh som hennes bror var iranska minister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar