fredag 28 september 2018

Polisoperation stängde vägar till och från delar av Danmark - polisen tror sig ha hittat den efterlysta bilen



Polisoperation stängde vägar till och från delar av Danmark - polisen tror sig ha hittat den efterlysta bilen.
En stor polisoperation pågick under fredagen på Själland i Danmark och på eftermiddagen meddelade polisen i Köpenhamn att operationen nu omfattar nästan hela landet.
Polisens talesman Riad Tolba säger att alla trafikförbindelser nu är öppna men att polisen genomför kontroller på olika håll. DR rapporterar att bilister på flera håll i landet måste köra igenom grundliga poliskontroller innan de får köra vidare.
På grund av polisoperationen var trafikförbindelserna från den danska ön Själland avstängda i dag. Polisen efterlyste en svenskregistrerad bil med tre personer i. Personerna misstänks för grov brottslighet och betecknas som farliga.

Polisen varnar: tag inte kontakt med personerna i bilen

Bilen är en svensk hyrbil, bekräftar biluthyrningsföretaget Hertz. Det är frågan om en svart Volvo V90 med registernumret ZBP 546.
Danska polisen varnar folk från närma sig personerna i bilen på egen hand. Vittnen som ser fordonet ska genast kontakta polisen på numret 112, uppger polisen.
Bland annat Öresundsbron i riktning mot Sverige och bron över Stora Bält var avstängda, men broarna öppnades senare för trafik igen.
Enligt Aftonbladet rör det sig om ett kidnappningsdrama.
Enligt uppgifter till DR ska insatsen handla om hot mot en specifik grupp. Uppgifterna är ännu obekräftade.
DR rapporterar att den danska skyddspolisen PET och det danska försvaret är involverade i operationen.
På fredagskvällen höll danska polisen ett presstillfälle, där de uppgav att de har hittat en bil som man menar vara den efterlyste. Polisen vill ändå inte bekräfta ifall de har hittat de efterlysta personerna.
Under presstillfället sade polisen också att de misstänkta gärningsmännen har en koppling till "grov kriminalitet".
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/09/28/polisoperation-stangde-vagar-till-och-fran-delar-av-danmark-polisen-tror-sig-ha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar