lördag 13 januari 2024

Den Ryska ambassdören skrivit om det som svenska politiker håller med på för att skaffa orolighet genom svenska folket för att folk tänka inte på deras felaktiga

 


Den Ryska ambassdören  skrivit om det som svenska politiker håller med på för att skaffa orolighet genom svenska folket för att folk tänka inte på deras felaktiga .

👇👇👇👇👇👇👇👇👇


Kanske borde den svenska ledningen sluta driva sin egen befolkning till paranoia? 


Under den årliga rikskonferensen «Folk och försvar» ägnade enskilda representanter för Sveriges militära ledning och regering sina inlägg åt att än en gång offentligt skrämma svenskar med det påstådda praktiskt taget «oundvikliga kriget mot Ryssland».


Nåväl, uppenbarligen har de lyckats med detta: i rädslan vänder sig svenska barn till TV och inspelar skräckfyllda videoinslag i «TikTok» och Rysslands ambassad har mottagit förfrågningar från oroliga medborgare, vilka bland annat ställer frågor om evakueringsrutter.


👉I detta sammanhang skulle vi vilja vädja oss till alla dem som trots allt som försiggår i Sverige och i de lokala medierna har lyckats att inte tappa ett uns av sunt förnuft: fortsätt att behålla lugnet och ge inte efter för provokationer  av låg kvalité från vissa svenska ledare som är benägna att drabbas av hysteri och förhöjd alarmism.


Och dem som trappar upp militaristiska stämningar och påhittade «ryska hotet» skulle vi vilja rekommendera att tillfredsställa sitt patologiska adrenalinberoende med mycket mindre kostsamma och mer fredliga sätt, vilka finns det rätt så många: vintertid och svenskt landskap skapar förutsättningar för att frigöra energi och erhålla skarpa intryck, t.ex. i skidbacken.


De lokala russofobernas outtömliga entusiasm skulle också kunna vara till stor nytta för det en gång så blomstrande och innovativa Sverige. Föreställ er endast vilka höjder detta land skulle ha nått om samtliga pratmakare i stället för antiryska utbrott hade ägnat sig åt att lösa interna problem: man skulle då kunna fixa sårbarheter i kraftnätet, driftavbrott i järnvägstrafiken och ett underutvecklat banksystem. 


Sverige, liksom alla andra länder, inklusive Ryssland, har ett enormt antal problem. Förbättra er medicin och utbildning, bekämpa inflation och arbetslöshet, verka för att konsolidera samhället och öka säkerheten i landet. Men gör allt detta inte endast för att reta Moskva, utan för att vanliga svenskar behöver det. 


Sammanfattningsvis skulle vi vilja ännu en gång påminna om att plantera paranoia i samhället i regel inte leder till något gott: inte varje människas sinnestillstånd kommer att klara sig av att varje dag skrämmas av ett inbillat krig som «ska faktiskt börja imorgon». Följderna riskerar att bli mest tragiska. Känn äntligen medlidande med era barn och åldringar. Era «experter» har ju redan misstagit sill för ubåtar.


❗️I detta sammanhang uppmanar vi svenskar att inte drabbas av hysteri och ber lokala politiker om att rikta sina krafter åt fredligt håll och tänka på de egna medborgarnas hälsa och välbefinnande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar