lördag 16 april 2022

Våldsamma upplopp efter Paludans koranbränningar en bok som mördade flera miljoner människor

 




Våldsamma upplopp efter Paludans koranbränningar en bok som mördade  flera miljoner människor .. islamister dödade yazidier  under koran namn  ayat al toba  9 och 29    saddam döddade kuder på koran namn sore al anfal  8  khomeinei attackerade kurder i östra kurdistan med  Jihad verse (Quran 2:216.. Erdogan attackerade Efrin  med Surah Al-Fath - 1-29 och dödade flera barn och familjer flera civila. 

Ett nytt våldsamt upplopp utbröt efter att dansk-svenska högerextremisten Rasmus Paludan eldade en koran i Rinkeby i västra Stockholm på långfredagen.

Stenar haglade, en polis skadades – och sju till åtta personer greps.

Polisen satte in tårgas mot motdemonstranterna som uppskattas vara omkring 300.

Kaos och våld uppstod även under torsdagen då Paludan skulle manifestera i Linköping och Norrköping.

Rasmus Paludan hade på förhand fått polisens tillstånd till att hålla tal och bränna en koran i Rinkeby under långfredagen. 

Inledningsvis var situationen på platsen lugn och det pågick en motdemonstration med ett hundratal personer. Några hade med sig plakat med budskap som ”Ut ur min ort” och ”Hets mot folkgrupp”.

Man försökte även överrösta Paludan med hjälp av böner som spelades från en högtalare, enligt Expressens reporter på plats.

Paludan genomförde sin koranbränning i flera omgångar – och när han lämnat andra gången blev situationen oroligare. Stenar började kastas mot polisen.

Enligt TT ska omkring 300 motdemonstranter ha befunnit sig på platsen och polisen ska ha använt sig av tårgas.

På bilder ifrån platsen kan Rasmus Paludan ses få eskort av polisen till en bil som sedan kör ifrån platsen samtidigt som poliser i bakgrunden möts av stenkastning.

Vid 14-tiden meddelade polisen att sammankomsten upplösts.

– Det har varit en hel del stenkastning på platsen. En polis har skadats, det ska vara i benet, jag har inga mer uppgifter om skadeläget, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Enligt Wikdahl har sju till åtta personer gripits misstänkta för våldsamt upplopp alternativt misshandel. En person är även misstänkt för brott mot knivlagen.

Våldsamt under torsdagen

Demonstrationer mot Paludan inträffade även under torsdagen i Linköping och Norrköping. Båda de planerade sammankomsterna upplöstes innan de ens hade börjat.

Tre poliser fördes till sjukhus med lindriga skador efter stenkastning i Linköping. Sammanlagt omhändertogs fem personer i staden för ordningsstörning och två män i 30-årsåldern greps, och anhölls senare, misstänkta för våldsamt upplopp samt våld mot tjänsteman. 

I Norrköping greps två personer misstänkta för våldsamt upplopp och ytterligare fyra omhändertogs.

Det finns förhoppningar från polisens sida om fler gripanden framöver. Enligt polisen kan så många som 300 personer ha deltagit och några av dem är kända av polisen sedan tidigare.

– Vi kommer att gå igenom allt vårt material, så det är möjligt att det uppstår fler misstankar efter hand, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Öst.

https://www.expressen.se

VÅLDSAMMA UPPLOPP VID KORANBRÄNNING I LINKÖPING – TRE POLISER TILL SJUKHUS

Under skärtorsdagen har det varit våldsamma upplopp i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Detta efter att den danske högerextremisten Rasmus Paludan skulle bränna en koran, enligt Corren.

Polisen skrev på sin hemsida tidigare under torsdagen att en allmän tilllståndsgiven sammankomst skulle hållas vid 15.30-tiden i Skäggetorp i Linköping.

Det rörde sig om den danske högerextremisten Rasmus Paludan som skulle genomföra koranbränning, enligt Corren. Paludan, som är partiledare för danska Stram Kurs, skulle också hålla tal men inget av detta har kunnat genomföras. 

"Det finns individer på platsen som uppträder maskerade och kastar sten mot polisen", skriver polisen vid 15.30-tiden.

Kort senare meddelade polisen att man hanterar händelsen som våldsamt upplopp. En timme senare meddelade polisen fortfarande att det rörde sig om ett våldsamt upplopp. 

Vid 17.40-tiden skriver polisen att två personer gripits för våldsamt upplopp. Fem personer omhändertogs också för ordningsstörning. 

Tre poliser har förts till sjukhus. Två av dem med lindriga skador och den tredje polisens skador är okända för polisens presstjänst.

"Mer resurser har kallats till Linköping både inom polisregion Öst och utifrån", skriver polisen.

https://www.dagensvimmerby.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar