tisdag 23 mars 2021

Jag är verkligen väldigt glad att slöjförbudet för skolbarn i Sverige har tagits upp av en partiledare!

 


Jag är verkligen väldigt glad att slöjförbudet för skolbarn i Sverige har tagits upp av en partiledare!
⭕Det nya Sverige kräver nya lagstiftningar mot kriminaliteter, brottslingar och islamister och det är bara rakryggade politiker som kan och bör genomföra det.
⭕Islamiseringen av det vackra och demokratiska landet bör stoppas och vart enda svensk medborgare är skyldigt att kräva detta av sin representant och politisk parti som hen röstar till.
Skolan ska vara en fristad för alla barn.

Barn i förskola och skolans tidiga årskurser ska inte vara beslöjade. Slöjans funktion som ”barriär” (som det arabiska ordet hijab betyder) och kontrollmedel gör att den inte är lämplig för små barn i skolans och förskolans vård. Alldeles för många flickor förväntas dölja sig själva för att inte väcka begär hos män. Det är en ordning som lägger ansvaret för mannens lust på de som kan tänkas finnas i hans närhet. Det hör inte hemma bland små barn - de ska vara fria att vara barn. De ska slippa bära ansvaret för andras sexualitet eller upplevda heder. Och inte minst, slippa bära någon skuld för valet att inte bära slöja.

Kristdemokraterna kommer därför att verka för att slöjor inte ska tillåtas på förskolor och i lågstadiet. Detsamma ska naturligtvis gälla andra plagg med samma syfte, i den mån sådana finns.

Det här handlar inte om att begränsa religionsfriheten. Det här handlar inte om etnicitet. Det här handlar om att pojkar och flickor ska ses på med samma ögon och behandlas lika i den svenska skolan. Det råder alltså ingen tvekan om att även om slöjan för vissa är ett personligt val, så är den för andra ett tvång som upprätthålls av nära anhöriga.

Religioner är och ska vara en välkommen del av det svenska samhället. Men det betyder inte alla religiösa uttryck alltid är lämpliga överallt. Låt alla barn få vara just barn.

Om det här skriver vi i Expressen idag. Läs hela artikeln:
KD.nu/exp210322 
Visa mindre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar