söndag 24 januari 2021

Medlemmar av ett musikband för kvinnor i Kermanshah arresterade, kallade.

 




Den iranska religiösa fascistiska regimen fortsätter så att pressa på folket speciellt i kermanshah

Medlemmar av ett musikband för kvinnor i Kermanshah arresterade, kallade.



Medlemmar av ett musikband för kvinnor i Kermanshah arresterades och kallades under de senaste dagarna.


På lördagen den 16 januari 2021 kallades två medlemmar av musikalbandet Glaris för kvinnor till underrättelsetjänstpolisen i Kermanshahs statliga säkerhetsstyrka. Nazanin Atabaki och Nasrin Yazdanipour, solo sångare i musikbandet, förhördes av polisen. Därefter släpptes de tillfälligt mot borgen tills deras åtal har slutförts.


De statliga medierna publicerade nyheterna på söndagen den 17 januari utan att nämna namnet på det kvinnliga musikbandet och dess arresterade medlemmar. Men de sa att de två kvinnorna hade hållits kvar för ”onormalt” beteende.


I meddelandet om nyheterna sade Hassan Heydari, chefen för underrättelsetjänsten i Kermanshah, "Polisen kommer att ta beslutsamt hand om alla former av onormalt och okonventionellt beteende."


En informerad källa sa att två medlemmar av Glaris musikaliska band hade spelat i en videoannons för en möbelaffär.


På begäran av en möbelbutik började flera kvinnor producera detta videoklipp och publicerade det på sociala medier. Därefter identifierade Kermanshahs underrättelsetjänst alla som var engagerade i denna produktion. De arresterade och häktade alla kvinnor som hade sjungit i det här klippet, ägaren till möbelbutiken och chefen för reklamenheten som producerade videoklippet. Cyberpolisen (FATA) blockerade också alla sidor som hade lagt upp detta videoklipp. (Den statliga khabaronline.ir - 17 januari 2021)


Medlemmar av Glaris musikband i Kermanshah, inklusive Nazanin Atabaki, Samira Farahnaki, Maliheh Moradi, Nasrin Yazdanipour och Elham Yazdanipour har kallats flera gånger under de senaste dagarna. De tvingades underteckna skriftliga löften om att inte delta i produktionen av sådana videoklipp.


Marjan Karamjani, en annan medlem i detta musikband, förbjöds sin konstnärliga verksamhet 2019.


Glaris musikband för kvinnor grundades i Kermanshah 2017. Det är aktivt i att utföra folklore och traditionell kurdisk musik.


Enligt de kvinnofria lagarna i den kontoretiska regimen censureras kvinnor och förbjuds att sjunga. Under de första åren av mullahs-regeln tvingades alla kvinnliga sångare och artister att stanna hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar