tisdag 10 september 2019

En flicka fick inte gå så att titta på fotboll ma machen satte eld på sig





En flicka fick inte gå så att titta på fotboll ma machen satte eld på sig, Den iranska religiösa islamiska fascistiska regimen är anti kvinnor . Hon kallade sig blå flickan. just nu det finns inte längre den blå flickan hon är avleden på grund sina svårt skador..

Hon brände sig själv till döds i fotbollsprotesten


Fotboll har varit min största passion. Att inte få tillträde till stadion och fotbollsarenor för att se fotbollsmatcher är kvävande jobbigt. Så har även varit för Sahar, en ung iransk tjej, som brände sig till döds för att hon inte fick besöka fotbollsarena och titta på sin älskade fotbollslags matcher. Gör som Halvtid och hedra Sahar och be för henne och hennes familj och bilda opinion mot Irans vidriga islamiska lagar!

Halvtid
Vi byter vår profilbild på Facebook för att visa stöd för Sahar, som brände sig själv till döds för att hon fick ett fängelsestraff på grund av att hon helt enkelt smög in för att kolla på sitt favoritlag, Esteghlal FC i Iran. Vi byter profilbild för att visa stöd till alla de kvinnor som diskrimineras.
Vi uppmanar er alla att göra likadant för att visa stöd. Det är dags för världen, speciellt organisationer som till exempel FIFA att agera.

En ung iransk kvinna tände eld på sig själv efter att ha dömts till sex månaders fängelse. Hon brände sig själv till döds i fotbollsprotesten

Hennes brott: Hon smög sig in på arenan för att titta på favoritlaget Esteghlal.

Nu har Sahar Khodayari avlidit av sina skador.

”Hon stöttade oss trots att politikerna gjort det olagligt för henne. Men vad kan vi göra för att stötta henne? Absolut ingenting. Vi är ynklingar”, skriver favoritklubben på Twitter. 
För en vecka sedan skrev The Telegraph om domen mot den unga kvinnan.

Sahar Khodayari hade vid flertalet tillfällen tagit sig in på den iranska storklubben Esteghlals matcher. Detta utklädd till man.

Det är nämligen olagligt för kvinnor att besöka herrfotbollsmatcher i landet. Nyligen blev hon upptäckt och sedermera dömd till sex månaders fängelse. 

Kvinnan svarade med att i protest sätta eld på sig själv utanför rättssalen och fördes till sjukhus med livshotande skador, skrev The Telegraph. Mustafa Dehmardi, chefsläkare vid Motahari-sjukhuset i Teheran, berättade då för nyhetsbyrån Rokna att kvinnan hade brännskador på 90 procent av sin kropp och att hon vårdades på intensivavdelningen.

Kvinna brände sig till döds
Nu meddelar favoritklubben Esteghlal att kvinnan avlidit av sina skador.

”Vår kära Sahar brände sig själv till döds efter att ha dömts till sex månaders fängelse för... att ha tagit sig till arenan för att stötta sitt Esteghlal. Hon stöttade oss trots att politikerna gjort det olagligt för henne. Men vad kan vi göra för att stötta henne? Absolut ingenting. Vi är ynklingar”, skriver favoritklubben på Twitter. 

Den iranske fotbollsjournalisten Sina Saemian skriver på Twitter: 

”För ett par timmar sedan avled hon (Sahar) på sjukhuset. Det här är så tragiskt. Må Gud välsigna hennes själ och sända kraft till hennes familj och vänner. Det är dags att agera, Fifa”.

Även svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl har uppmärksammat tragedin. 

”Hallå, Fifa, det är dags att göra något för kvinnorna i Iran. Det här är inte okej. Vila i frid, Sahar Khodayari, en väldigt modig kvinna”, skriver Lindahl på Twitter. 

Hedvig Lindahl

@hedvig_lindahl
Hi @FIFAcom - it is overdue to do something for the women in Iran. This is not okay. Rest in peace #SaharKhodayari, a very brave woman! https://twitter.com/EsteghlalFC_En/status/1171166566362341378 …

Esteghlal
@EsteghlalFC_En
Our dear Sahar burnt herself to death, when she was charged to 6 month in jail for ... going to the stadium to support her #Esteghlal.
She supported us despite the politics made it illegal for her, but what we do can do to support her? ABSOLUTELY NOTHING.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar