tisdag 26 mars 2019

Europaparlamentet avser att förneka folkets frihet. Frihetsförnekande är oacceptabelt


Europaparlamentet avser att förneka folkets frihet.
Frihetsförnekande är oacceptabelt Och det är oacceptabelt för censur av europeiska politiker.
Jag tycker att svenska goda folket kommer inte  acceptera det censurlagen som eu  Parlamentet sa ja till,  även europeiska folket är fritt folk kommer inte att acceptera någon form av censur i europa.
Idag dem politiska som väl grupperade som maffian försöker att skaffa en stor fängelse för europeiska fritt folk och ta frihet från folket. Europeiska politiker försöker att tystna ner och skaffa mer anti demokratiska 
----------------------------------------------------------
Aktuellt igår. Inte ett ord om att EU idag röstar om det s.k. ”Copyrightdirektivet”. Ett förslag som kommer att förändra Internet i grunden för oss i Europa om det röstas igenom.
Det blir stopp för bilder och sammanfattningar vid sökresultat på t.ex. Google. Enbart detta borde vara skäl nog att rösta nej. Sökmotorer blir i princip värdelösa då du måste klicka dig vidare för att faktiskt se innehållet som returnerats.
Ett automatiserat uppladdningsfilter kommer att göra en bedömning om något du laddar upp eller länkar på t.ex. Facebook, Twitter eller Instagram möjligen kan vara upphovsrättsskyddat. Skulle något slinka igenom så är det plattformen som är ansvarigt. Det kommer med största sannolikhet tvinga plattformsägarna att ha rejält med marginal. Någon som nån gång försökt ladda upp något på Youtube kan nog föreställa sig hur detta kommer fungera i praktiken.
I söndags demonstrerade 150 000 människor i Tyskland mot direktivet. Inte ett ord om detta i svensk media. I Tyskland har man varit mer öppna med vad direktivet kommer innebära. Reaktionerna är öronbedövande. I socialdemokraturens sverige har debatten uteblivit helt.
Igår meddelade Socialdemokraternas representanter att de kommer rösta för förslaget. En 180 graders vändning dagen före omröstningen. Självklart för att undvika debatt. Alla andra partier har meddelat att de kommer att rösta emot förslaget. Dessvärre ganska betydelselöst då sveriges inflytande är minst sagt begränsat.
Journalistkåren och public service har tigit ihjäl debatten. Man kan fråga sig varför.. Min egen personliga åsikt är att man gör det för att vänstern har förlorat slaget på sociala medier. Men vill inte se inlägg som det du läser just nu, personliga kommentarer till artiklar och inslag som kryddas med bild eller länk till ursprungsmaterialet. Det är helt enkelt ett problem för en statsmakt som vill ha kontroll över det narrativ som förmedlas till medborgarna. Ha det i bakhuvudet när ni hör journalister och politiker spy galla över hur t.ex. Ungerns regering gör inskränkningar i yttrandefriheten.
Röstas förslaget igenom idag så har Sverige två år på sig att rätta in sig i ledet. Med tanke på hur vi alltid ska vara bäst i klassen kan vi nog förvänta oss att det snarare rör sig om månader.
Emanuel Karlsten har publicerat en mycket lättläst sammanfattning om vad direktivet innebär i praktiken. Den hittar du här:
https://emanuelkarlsten.se/…/ett-dygn-kvar-det-har-ar-vad-…/
Wikipedia har en lite längre sammanfattning:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Copyrightdirektivet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar