lördag 16 februari 2019

Enligt min uppfattning bör alla som får uppehållstillstånd i Sverige undertecknar en blankett där nedanstående lagparagrafen ska vara skriven.


Enligt min uppfattning bör alla som får uppehållstillstånd i Sverige undertecknar en blankett där nedanstående lagparagrafen ska vara skriven.


De bör vara medvetna om konsekvenser för brott mot lagen i Sverige.
På det sättet kan Sverige på det minsta möjliga kostnader förebygga många olika brott.

Med hänsyn till de befintliga lagarna som har kännetecknat bestraffningar för brottslingar varför brottslingar kommer undan i Sverige???!!! Varför tillämpas inte lagarna???!!!
Varför har antal våldtäkter och gruppvåldtäkter har nästan fyrdubblat i Sverige sedan 2005???!!!

7 kap. Återkallelse av tillstånd

1 § Nationell visering, uppehållstillstånd och arbetstillstånd får återkallas för en utlänning som medvetet har lämnat oriktiga uppgifter eller medvetet har förtigit omständigheter, som varit av betydelse för att få tillståndet.

- En person som saknar uppehållstillstånd (tex för att det utfärdades på falska grunder enligt ) ska avvisas, Utlänningslagen 8kap.§2:

Avvisning
2 § En utlänning som inte är EES-medborgare eller familjemedlem till en EES-medborgare får avvisas
1. om han eller hon saknar pass när det krävs pass för inresa eller vistelse i Sverige,
2. om han eller hon saknar visering, uppehållstillstånd eller något annat tillstånd som krävs för inresa, vistelse eller arbete i Sverige,

- Slutligen, utvisning pga brott hittar vi i Utlänningslagen kap 8, §1:

8 kap. Förutsättningar för utvisning av andra utlänningar än EES-medborgare och deras familjemedlemmar
1 § En utlänning som inte är EES-medborgare eller familjemedlem till en EES-medborgare får utvisas ur Sverige om han eller hon döms för ett brott som kan leda till fängelse. En sådan utlänning får utvisas också om en domstol undanröjer en villkorlig dom eller skyddstillsyn som utlänningen har dömts till och dömer till en annan påföljd.

Utvisning får dock ske endast om utlänningen döms till svårare påföljd än böter och om
1. gärningen är av sådant slag och övriga omständigheter är sådana att det kan antas att han eller hon kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet här i landet, eller
2. brottet med hänsyn till den skada, fara eller kränkning som det har inneburit för enskilda eller allmänna intressen är så allvarligt att han eller hon inte bör få stanna kvar.
Lag (2014:198).

Lagarna tillämpas och personer utvisas. Men för att döma någon måste utredningen visa att hen är skyldig bortom rimligt tvivel. 
Vill man skärpa lagarna och praxis får man argumentera för det. Men att hävda att lagarna inte tillämpas är trams.

Källa: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/utlanningslag-2005716_sfs-2005-716?fbclid=IwAR2j-k2FZMFN7wSOK5wlgR87d5pUENNutEuYi-9ogWSR4MlnvPTHcUnlwCA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar