torsdag 17 januari 2019

Eller man kan se bilderna själva talar om relationen med diktatoriska regimen så allt är möjlighet här


Eller man kan se bilderna själva talar om relationen med diktatoriska regimen så allt är möjlighet här.


Förra året rankades Jemen av World Economic Forum som det värsta landet i världen när det gäller kvinnors rättigheter. Trots detta har landet nyligen - med hjälp av den svenska rödgröna regeringen – valts in som vice ordförande i FN:s kvinnoorganisation, UN Women.
Det är inte första gången som Sverige feministiska regering har låtit plakatpolitik gå före resultat och en värderingsbaserad utrikespolitik där mänskliga fri- och rättigheter har högsta prioritet. Samma regering har under förra mandatperioden varit med och valt in Saudiarabien i FN:s kvinnokommission samt bjudit in företrädare för Iran, ett land som fortfarande stenar kvinnor till döds, till en jämställdhetskonferens i Stockholm.
I en värld där miljontals kvinnor fortfarande lever under ständigt förtryck måste svensk utrikespolitik prioritera resultat framför symbolpolitik. Under den mandatperiod som nu ligger framför kommer Kristdemokraterna att arbeta för att en utrikespolitik som gör verklig skillnad för de mest utsatta i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar