tisdag 23 oktober 2018

Det som hände mot Jamal Khashoggi, var Erdogans plan,






Det som hände mot Jamal Khashoggi, var Erdogan s plan, om det var inte turkiska regimens plan varför jamal Khashoggi valde turkiet?  han hade amerikanska medborgare det finns saudiska konsulat, ambassaden i usa, så  det var erdogans plan för att pressa på saudiska att följa erdogans falska politiska punkter. om man undersöka neutrala om det som hände mot jamal Khashoggi  kommer massor frågor.
1- det finns många saudiska konsulater i usa ambassaden också.
2- varför  jamal Khashoggi  valde turkiet så att besöka saudiska konsulaten? 
3- varför det finns några personer omkring jamal Khashoggi  utanför saudiska konsulaten i istanbul?
4- varför turkiska regimen valde jamal Khashoggi som en nyckel för att öppna dörren för usa så att skaffa relationen igen?
5- Erdogan ville med en skott skjuta flera målar.
först Erdogan kunna skaffa  relationen igen med usa, två få stöd från väst världen mot kurdiska rörelse, tre turkiska regimen kunna pressa på saudiska regimen så att följa med erdogan om syriens kris  speciellt bli mot kurdiska folket och den saudiska samarbeta med erdogan mot kurdiska folket.
Erdogan efter att åkte tillbaka från new york då ville göra en sak för att förstöra relationen mellan saudiska och amerikanska, då turkiska M:I:T  säkerhets polisen  först drogade Jamal Khashoggi, och sedan dem skickade honom till saudiska konsoluaten med en video som fanns  att Jamal Khashoggi, är emot saudiska regimen och samarbetar med en grupp i saudian för att störta kungen i saudian. När Jamal Khashoggi, besökte saudiska konsulat i istanbul var medvetlös och han drogade av turkiska säkerhets tjänsten redan  därför att Jamal Khashoggi var full  och visste inte  var han befinner sig därför att  han bråkade med konsulatens personalen.  allt dem rollspelen av turkiska regimen så att skaffa igen goda relationen med usa för att kunna få stöd från väst världen så att kriga mot kurdiska nationen, därför att usa utrikesministern åkte till turkiet turkiska regimen i första han diskuterade om kurdiska rörelsen i mellan östern.
Turkiska regim själv ligger bakom mordet på Jamal Khashoggi, en källa avslöjade det var turkiska underrättelsetjänstens plan för det som hände mot  Jamal Khashoggi,,  Han hade en advokat som hade kontakt med saudiska konsulat i istanbaul,
 just nu erdogan vill spela för roll och berätta med sina lögnaktiga och ska ljuga för omvärlden.
Några korta reflektioner:
*Han börjar sitt tal/presskonferens med att klargöra att Turkiet är oberoende av Saudiarabien - tack vara den muslimska världen från Azberjadan till Somalia, indirekt att den muslimska världen står på hans sida och inte Saudiarabien.
*Han kräver indirekt att saudiska kungen och eller kronprinsen ska ställas till svar för mordet på Jamal Khashoggi
*Detta kommer leda till ökade spänningar bland islamistiska grupper, blir inte förvånad om vi kommer få se tex fler moskéerbränder framöver. Propaganda kriget kommer också trappas upp.
Erdogan hade absolut ingenting nytt att avslöja utan som alla andra sinnessjuka diktaturer och massmördare komma med osanna påståenden och ambitionener.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar