onsdag 23 maj 2018

Lastbilschaufförer i Iran organiserar landsomfattande strejk.


Lastbilschaufförer i Iran organiserar landsomfattande strejk.
astbilschaufförer organiserade en samordnad strejk i 70 städer i 24 provinser i Iran på tisdagen. De blockerade vägar och vägrade lasta i protest mot försämrade levnadsförhållanden, dåliga löner samt höga frakt- och drift- och underhållskostnader. Några av de städer där lastbilschaufförerna strejkar är Tabriz, Shiraz, Esfehan, Qazvin, Kerman, Arak, Bandar Abbas, Hamedan och Bushehr.

regimen måste ändras vi vill inte islamiska regimen vi vill en frihet och demokratiska i iran


De strejkande chaufförerna sade att de kommer att fortsätta strejka tills regimens myndigheter uppfyller deras krav. Denna landsomfattande strejk är det senaste inom raden av flera folkliga protester mot regimen som pågår i flera iranska städer.
Strejken sprider sig snabbt över hela landet och taxichaufförer i flera städer har meddelat att de kommer att ansluta sig till strejken inom kort i solidaritet med lastbilschaufförerna, enligt uppgifter från Iran.
Regimen försöker skapa splittringar mellan chaufförerna i hopp om att avvärja krisen. En del av dessa försök inkluderade höjda fraktpriser i flera städer och hamnar. Detta förkastades dock snabbt av chaufförerna som meddelade att de fortsätter sin strejk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar