fredag 18 maj 2018

En källa som ville inte avslöja sitt namn, avslöjade att Erdogan sålde israeliska tekniska också israeliska vapen till iranska regimen, också Erdogan lovade iran att köpa f35 från usa sedan sälja


En källa som ville inte avslöja sitt namn, avslöjade att Erdogan sålde israeliska tekniska också israeliska  vapen till iranska regimen, också Erdogan lovade iran att köpa f35 från usa sedan sälja amerikanska moderna krigsplan f35 till iranska regimen.
Sedan ryssland,  iran och turkiet tillsammans skaffa en ny allians i mellanöstern


FN: Turkiet kränkta FN-sanktioner, sålde israelisk teknik till Iran.


FN har lanserat en undersökning mot Turkiet för att ha för avsikt att sälja elektronisk utrustning till Iran, som är listad som förbjudna, nukleärrelaterade produkter och teknologier. Säkerhetsrådets resolution 2231 av 2015 som förbjuder överföring av denna utrustning till Iran.

FN krävde också att Israel skulle undersöka affärer, efter att det hade blivit klart att den elektroniska utrustning som skickades till Iran via Turkiet tillverkades av Celem Power Capacitors, ett israeliskt företag baserat i Jerusalem och en stor tillverkare av kondensatorer.

Utredningen inleddes efter att UAE fängslade en försändelse elektronisk utrustning på väg från Turkiet till Iran i juli 2017. De UAE-inspektörer identifierade elektroniska kondensatorer som är förbjudna för överföring till Iran, baserat på FN: s säkerhetsråds resolution.

I en skrivelse till FN: s sekretariat och Israels regering hänvisade UAE till att den hade kvarhållit CSP 180-300 kondensatorer producerade av Celem Power Capacitors i Jerusalem.

Celem Power kondensatorer berättade för israeliska myndigheter att den hade sålt kondensatorerna till turkarna - efter due diligence och kvitto av betalning. Företaget sade: "Vi sålde kondensatorerna till vanliga turkiska företag, vi säljer inte våra produkter till fienden. Merparten av vår försäljning är i Turkiet och USA, men Turkiet är inte fiendens stat och vi hade ingen anledning att inte handla med henne. I alla fall, om varorna faktiskt har anlänt till Iran, betyder det att vi har blivit otrogen av den turkiska köparen. "

I punkt 3 i bilaga B i FN: s säkerhetsråds resolution 2231 (2015) uppmanas Iran att inte utföra någon verksamhet i samband med ballistiska missiler som är avsedda att kunna leverera kärnvapen, inklusive lanseringar med hjälp av sådan ballistisk missilteknik.

I händelse av att säkerhetsrådet godkänner att någon teknik eller tekniskt bistånd som förbjuds av beslutet är avsett, bör avtalet om leverans av sådana föremål eller hjälp innehålla lämpliga slutanvändargarantier. och Iran bör förbinda sig att inte använda sådana föremål för utveckling av system för leverans av kärnvapen.

Vad Turkiet har uppenbarligen gjort var i sidled helt och hållet när det gäller att få godkännande från FN: s säkerhetsråd, och bara sålt Iran den förbjudna tekniken.
http://www.jerusalemonline.com/news/world-news/the-israeli-connection/iran-bought-israeli-equipment-from-turkey-35833

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar