torsdag 16 november 2023

Varning för svensk socialtjänst – de kidnappar era barn,mycket tydligt artikel

 


Varning för svensk socialtjänst – de kidnappar era barn. mycket tydligt artikel .. länken ligger under ariklen 

Trodde aldrig att jag skulle köpa ordet kidnappa i debatten om svensk socialtjänst och sättet som allt fler barnrättsärenden hanteras på. Men nu är jag beredd att säga ja de kidnappar barn från sina biologiska föräldrar i utbyte mot vad!

Har socialsekreterare/socialtjänst en dold agenda gentemot vissa familjehem/konsulter att förse dem med barn för att familjen faktiskt skall få inkomster. Har socialtjänsten blivit en instans som är helt oantastlig inom domstolsväsendet/polisen och där socialsekreterare tillåts ljuga, hitta på egna berättelser som dokumenteras som fakta. Lägger ord i munnen på barnen som barnen aldrig sagt. Förtalar och gör ner den biologiska familjen. Ja vad ska vi som medborgare alt drabbade barn och föräldrar annars tro.

I Fagersta sitter Ingalill Strand ny handläggare av de tre fagerstabarnen och fortsätter samma lögnprocess som hennes företrädare startade, understödd av socialchefen Christina Kaloinen. När barnens familj inte kunde beläggas med att vare sig misshandla eller på annat sätt göra barnen illa, uppstod ”andra skäl”. Andra skäl behöver aldrig förklaras vare sig för föräldrar, barn eller domstol. Förvaltningsdomstolen köper lögnerna- och meneden rakt av. På IVO, den nya tillsynsmyndigheten, har anmälningarna hopat sig utan att något händer. Första anmälan kom in i februari. Handläggaren för region Örebro/IVO har redan utan att ens börjat jobb med ärendet förklarat att socialtjänsten har som regel alltid rätt.

Eftersom man inte kan belägga familjen med några godtagbara problem, har problemet blivit älsta sonen i syskonskaran. Han ska vårdas dock utan att någon får veta vilka problem han har. Fagersta Kommun beslutade att placera honom på ett HVB hem för aspbergerbarn, trots att han inte har några diagnoser. Men hemmet skulle vara bra för hans probem(?). Men är Förvaltningsdomstolen begärde ytterligare utredning blev samma pojke så frisk att han kunde placeras i familjehem. Placeringen skriver kommunen, är bra och täcker hans behov av vård.

Samma pojke behandlas som en kriminell dock utan att vara dömd, han får inte ha mobil, inte skriva brev och inte ha internet. Det har Ingalill Strand vid socialförvaltningen i Fagersta bestämt. Fagersta kommun bestämmer tvärtemot gällande lagstiftning att straffa pojken för att han trots alla förbud får ut sitt budskap – bl.a via mig.

Lisas mamma mördades, pappan hamnar i Fängelse och en socialsekreterare bedömer det som bra att Lisa får bo hos sina morföräldrar. Men när ärendet i Botkyrka Kommun får en annan handläggare beslutar hon att barnet skall placeras i familjehem. Idag kämpar Mirijam Johansson för att Lisa ska få komma hem. följ Mirijams arbete på Facebook

Donia dog i sitt familjehem, Simrishamns Kommun som var placeringsansvariga hade inget ansvar – man beklagade inte ens dotterns död för den biologiska familjen, man erbjöds ingen samtalshjälp etc.

Robban är en kulturprofil i Stockholm, han son är omhändertagen av Farsta Stadsdelsnämnd behandlat Robban som en farlig person som är skadlig för sin son. Kvinnor som missbrukat men tagit sig ur missbruket begär att deras barn ska få komma hem, eller åtminstone få ett anständigt umgänge med barnen. De nekas oftast och socialtjänsten som omhändertog deras barn bedömer kvinnorna som evigt fördömda mödrar. Troligen skulle vi kunna rada mängder av fall och vi inser att det är ärenden enskilda fall.

Enskilda fall gör det lätt för politikerna eftersom de inte går in i sk enskilda ärenden och socialtjänsten feggömmer sig bakom sekretesen. Däremot hänvisar socialsekreterare gärna till att barnen efter att ha träffat sin biologiska förälder är så upprörda och oroliga att umgänget kanske skall begränsas än mer. Socialtjänsten verkar inte förstå att barnen inte vill vara i familjehemmet utan vill gå med sina föräldrar och därför är ledsna. Placerade barn får inte ha normala separationskänslor och deras sorg läggs som en extra sten på en redan vingklippt förälder.

Om detta är barnperspektivet och Barnkonventionens tolkning torde svenska socialsekreterare omgående lära sig läsa och sedan skaffa kunskap istället för att leka experter.

DET SOM ÄR KONSEKVENSEN AV DETTA AGERANDE ÄR att allt färre människor i framtiden kommer att våga söka hjälp just av rädsla för att samma socialtjänst som skall hjälpa tar deras barn och lämnar resten åt sitt öde. Jag trodde aldrig jag skulle säga – VAD NI ÄN GÖR OM NI HAR PROBLEM – GÅ INTE TILL SOCIALKONTORET – de kidnappar era barn.

PS. Jag skrev lite elakt att branden vid HVB-Hemmet i Avesta. Där jag undrar om placerade kommuner tar hand om offrens familjer. Min erfarenhet säger mig att det finns ingen empati inom svensk socialtjänst när det gäller barn inte minst.

Slutligen Maria Larsson var finns du med alla dina lagar och avvaktan på implimentering. När skall du inse att dina sk lagar skiter svensk socialtjänst högaktningsfullt i. Och det är totalt ofarligt att bryta mot dina lagar för inget händer när de bryter.

SR Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, SVT, TV4  Nyheterna Alliansfritt Sverige, Metro

https://anneskaner.wordpress.com/2013/08/27/varning-for-svensk-socialtjanst-de-kidnappar-era-barn/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar