fredag 30 april 2021

Det är imorgon 01.05.2021 internationella arbetardagen.

 


Det är imorgon 01.05.2021  internationella arbetardagen.

Jag vill gratulerar  den 1 maj alla arbetare . Tyvärr idag händer så mycket Corona pandemi en orsak också orättvisan mot arbetare fortsätter omkring i världen.


Många arbetare i dem diktaturiska länderna.

Idag en arbetare med kurdiska bakgrunder inTurkiet behandlas med kränkande särbehandlingar därför at han eller hon är kurd. I iran samma sak mot Balochiska arbetare, arbabiska arbetare även mot kurdiska arbetare. 

Grattis till alla arbetare i Iran och världen med ankomsten av den 1 maj, den internationella arbetarnas dag, dagen för solidaritet och enhet för arbetare runt om i världen mot det kapitalistiska systemet.

I år välkomnas världens arbetare och slitare den första maj i en situation där det kapitalistiska systemet i alla världens länder fortsätter sin brutala aggression mot de arbetande och slitande massorna.

Intensivering av exploatering, frysning av löner, ökad arbetstid och snabbhet, utveckling av hyresföretag och tillfälliga kontrakt, ökning av pensionsålder, anställning av barnarbete, uppsägningar och arbetslöshet i miljoner, intensivering av kön, nationell, religiös och rasdiskriminering, genomförande av ekonomiska planer Baserat på införandet av en krisbörda för arbetarklassen är omfördelningen av världen, ockupationen, sanktionerna, kriget, den ökande vapenrasen och risken för militarism några av karaktäristika för denna period. En period då den snabba förändringen och omorganiseringen av krafter i den kapitalistiska världen och regionen har mött svåra utmaningar. Med andra ord, tillväxten och utvecklingen av produktivkrafterna å ena sidan och de inneboende hindren för kapitalistiska relationer å andra sidan, fördjupar dessa motsättningar och klassmotsättningar. Det har intensifierats, medan framväxten av sociala rörelser som härrör från dessa motsägelser öppnar nya perspektiv för det kapitalistiska systemets transcendens inför de arbetande massorna och världens jobb.

I Iran visar den ekonomiska, sociala och politiska situationen i landet snabba, plötsliga och inflammatoriska förändringar i framtiden. Den härskande kapitalismen i Iran står förutom de problem och komplexiteter som orsakas av utveckling, kriser och konflikter i det globala kapitalet inför många och komplexa motsättningar i utvecklingen och konsolideringen av den kapitalistiska positionen i Iran. Och för att kapitalackumulation ska kunna fortsätta är förändringar oundvikliga som inte är lätt möjliga.

Att intensifiera det ekonomiska och politiska trycket på arbetarklassen, skapa många hinder för deras organisation, förtrycka, arrestera och fängsla arbetskraftsaktivister och införa hantverk och regeringsorganisationer på arbetsplatsen är några av de åtgärder som den härskande klassen kommer att fortsätta att insistera på i år . Det är tydligt att fortsättningen av förtrycket och det organiserade våldet mot arbetarklassen som protesterar mot dessa attacker och den fattigdom och korruption som har blivit utbredd i Irans politiska och ekonomiska apparater utförs av den härskande klassen och sammanflätad med politisk makt. för att säkerställa kapitalackumulation. Därför kommer målen, parollen och i proportion till dem, arbetarkampens former att bli framgångsrika när de förstår karaktären av hela den härskande klassen och den politiska makten i Iran och bestämmer parollen och kraven och väljer formerna för deras kamp från falla i händerna på olika borgerliga fraktioner och partier Avstå från anslutna strömmar och organisationer och förlora inte sin klassoberoende i sina ekonomiska och politiska strider.


Kämpar arbetare

På Labor Day i år försöker institutioner, organisationer och föreningar kopplade till kapitalisterna och regeringen att presentera de krav och planer som dikteras av kapitalisterna och regeringen som arbetarkrav under förevändning av Labor Day och för att förhindra kraven från skapas. Arbetarnas verkliga politiska och ekonomiska liv i sig själva i den nuvarande känsliga situationen. Med den centrala parollen om frihet mellan arbete och bostad och andra ekonomiska och politiska krav, inklusive frigivning av fängslade arbetare och alla politiska fångar, försök att hålla oberoende proteståtgärder. Hjälp att mobilisera maximal kraft för att delta i oberoende möten och demonstrationer av arbetare. Att förklara behovet av att organisera hemliga fabrikskommittéer och oberoende hemliga offentliga och halvoffentliga organisationer och att höja radikala och oberoende arbetarnas paroller och krav denna dag är bland organisationens aktivisters uppgifter. Grattis till er alla med ankomsten av första maj och vi uppmanar alla arbetare att förena och intensifiera kampen.

Med vänliga hälsningar 

Samuel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar